Son SURat şampiyon

Diyarbakır’da PKK’lı teröristler her yeri yakıp yıktı, vatandaşları göçe zorladı. Görme engelli atlet Gurbet Damar ise başarıdan başarıya koşarak terör engelini aştı! Sur’da antrenman yaparken piste düşen kalleş mermilere inat şampiyonluklara adını yazdırdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Mayıs 2016 Güncelleme 16 Mayıs 2016, 00:22
Son SURat şampiyon

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu'yu savaş alanına çevirdi. Teröristlerin yakıp yıktığı Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde yaşayan görme engelli Gurbet Damar (20) ise teröre inat yolunu aydınlatmayı bildi. 7 çocuklu bir ailenin kızı olan Gurbet, hamileliğinden habersiz olan annesinin röntgen çektirmesi sonucu görme yetisini yüzde 85 kaybetti. Hayatını yüzde 15'lik ışıkla aydınlatan Damar, maddi imkansızlıkların ve terörün gölgesinde hayat mücadelesini verdi. 2009'da Görme Engelliler Spor Kulübü'ne gitti. İyi beslenememesine rağmen gösterdiği başarılarla herkesi büyüledi. Antrenmansız çıktığı ilk koşuda Türkiye ikincisi geldi. Hocaları "Sende iş var" dedi. 2011'de Dubai'de yapılan Dünya Görme Engelliler Atletizm Yarışması'nda yüz metreyi 14 saniyede koşarak birinciliğini ilan etti. Dünya rekoru ise 13 saniyeydi. Görme engelli sporcu, Bağlar'ı yakıp yıkan, vatandaşları tehdit edip yerlerinden eden terör belasına rağmen pes etmedi. Dört yıllık aradan sonra liseyi bitiren Damar, Dicle Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'ne girdi. Tüm engellere rağmen koşmaya devam etti. Diyarbakır Sur'a bakan pistte antrenman yapan Damar, sadece rakipleriyle değil, yoksulluk ve terörle de mücadele verdi. Piste düşen terörist mermilerine aldırış etmeden yarışlarda boy gösterdi. Gecen ay Türkiye şampiyonu olarak Diyarbakır'ı sevindirdi. 1 Haziran'da İtalya'da yapılacak olan Avrupa Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası'na hazırlanmak için Sur'da antrenmanlar yapan Gurbet, şunları söyledi:

HAYALLARİNE '5 DAKİKA' KALDI
"Antrenman yaptığımız pist Sur İlçesi'ne bakıyor. Biz çalışırken kaç kez piste patlayıcı ve mermi geldi. Yine de çalışmalarıma ara vermedim. Türkiye Şampiyonası'na katılarak bin 500 metrede şampiyon oldum. Bu benim için Avrupa'ya gitme biletiydi. 1 Haziran'da Avrupa Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası'na katılacağım. Orada bin 500 metreyi 5 dakikada bitirmem gerekiyor. Öyle olursa Rio Olimpiyatları'na katılma hakkı kazanacağım."