Ekmek kavgası

İnşaat işçileri müteahhit firmadan 8 aydır ücret alamayınca isyan etti. Çatıya çıkıp eylem yaptı. Diğer işçiler şantiye alanını dağıtınca da polis gruba müdahalede bulundu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Nisan 2016 Güncelleme 10 Nisan 2016, 00:00
Ekmek kavgası

İÇİNDEKİLER

KARAMAN'da dün öğle saatlerinde ortalık karıştı. Üniversite Mahallesi'nde yapmı devam eden 4'üncü etap TOKİ inşaatında çalışan yaklaşık 150 işçiden bazıları, müteahhit firmadan 8 aydır paralarını alamadıkları ve sigorta primlerinin ödenmediği iddiasıyla iki binanın çatısına çıktı. Protestoda bulundu.

ÇATIYI YAKTILAR
Olayı gören diğer işçiler durumu emniyet güçlerine haber verdi. Kısa sürede olay inşaat alanına giden ekipler geniş güvenlik önlemleri aldı. İşçilere çatıdaki protestolarını sonlandırmaları çağrısında bulundu. Bu sırada bazı işçiler çatıdaki arkadaşlarına aşağıdan destek verdi. Polis ise 4'üncü kez çatıya çıkarak eylem yaptıkları ileri sürülen işçileri ikna ederek indirmek istedi. Aynı dakikalarda eylemci işçiler çatıyı yakınca ortalık karıştı. Aşağıda da bazıları elleirdeki demir ve soplarla caları ve malzemeleri kırmaya başladı. Bu duruma polis müdahale etti. Yangın ekiplerce söndürürken, arkadaşlarını provoke eden bazı işçiler gözaltına alındı. Olaylar esnasında 1 kişi başına aldığı darbe ile baygınlık geçirdi.