Galipçe Köyü!

Üçüncü Köprü'nün Avrupa ayakları Garipçe'de yapıldı. Gayrimenkul fiyatları katlandı. Balıkçılıkla geçinen köylüler, emlak savaşında galip çıktı. Mevlüde Kamburoğlu, muhteşem konumdaki Boğaz manzaralı evini kimseye satmadı. Köy içindeki ahşap konağına ise tam 5 milyon lira fiyat biçtiklerini anlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2016 Güncelleme 29 Mart 2016, 02:17
Galipçe Köyü!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz'e açılan kapısının hemen dibinde yer alan Garipçe Köyü'nün yıldızı parladı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Avrupa ayakları Garipçe Köyü'ne yapıldı. Ayaklar yükseldikçe köydeki arazi ve ev fiyatları da arttı. Tek geçim kaynağı balıkçılık olan köylüler, 'Üçüncü Köprü' sayesinde milyoner olma kapısını araladı.

KÖYDE SADECE 1 EV SATILIK
Garipçe Köyü, Boğaz'ın iki yakası üçüncü kez bir araya gelince İstanbul'un en gözde rant mekanı olarak hafızalara kazındı. Köprüden önce kimsenin ilgilenmediği balıkçı evlerinin değerinin 200 bin lirayı geçtiği açıklandı. Ancak köyde sadece bir ev satışa çıkartıldı. "Satılık" yazılı harabe haldeki ahşap konağın fiyatı ise dudak uçuklattı. Konağın sahibi olan 7 çocuk ve 18 torun sahibi 80 yaşındaki Mevlüde Kamburoğlu, konağı çocuklarının kararıyla 5 milyon liraya satışa çıkarttıklarını anlattı.


7 çocuk 18 torun sahibi Mevlüde Kamburoğlu, 3. Köprü manzaralı tek katlı evini satmıyor.

'BEN OTURUYORUM BURADA'
Gözler, Mevlüde Kamburoğlu'nun oturduğu 3. Köprü'nün ayaklarında Boğaz'a hakim küçük eve odaklandı. Boğaz ve köprü manzaralı ev, oldukça değerli bir noktadaydı. Yaşlı kadın, yaşadığı evi satmayacağını anlattı. "Evim satılık değil. Ben oturuyorum burada" ifadesini kullandı.