Sur'ikast TİM'i

Kanlı ittifak bir kez daha kanıtlandı. Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki operasyonlarda öldürülen 301 teröristten 27'sinin yabancı uyruklu olduğu ortaya çıktı. Bu teröristlerin PYD-YPG'nin keskin nişancı suikast timinden oldukları saptandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2016 Güncelleme 17 Mart 2016, 01:26
Sur’ikast TİM’i

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK ile Suriye'deki kolu olan YPG, Türkiye'yi karıştırmak için birlikte hareket etti. Diyarbakır'ın Sur ilçesinde barikat kazıp hendeklerin içine girdi. Hem güvenlik güçlerine hem de halka saldırılar düzenledi. Ancak asker-polis omuz omuza verdi. Hainleri Sur'dan temizlendi. Sur'da 2 Aralık 2015'te başlayıp 10 Mart 2016'ya kadar süren operasyonlarda 301 terörist etkisiz hale getirildi. Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirilirken 365 patlayıcı imha edildi. Öldürülen 301 teröristten 27'sinin yabancı uyruklu oldukları belirlendi. Aralarında Fransız ve Ruslar'ın da bulunduğu yabancı uyruklu teröristlerin terör örgütü PYD-YPG'nin keskin nişancı suikast timinden oldukları tespit edildi.

KOBANİ'DE EĞİTİLİYORLAR
Bu teröristlerin Sur'daki diğer teröristlere bomba ve silah eğitimi verdikleri de bildirildi. Bu gelişme terör örgütü PKK ile YPG arasındaki kirli işbirliğini bir kez daha deşifre etti. Öte yandan aralarında Kanadalı ve İngilizler'in bulunduğu askerlerin, YPG'li teröristlere Kobani'de eğitim verdiği belirlendi. Yaklaşık 500 yabancı askerin, YPG'li teröristleri eğitime aldığı bu teröristlerin de PKK'ya destek için Türkiye'ye giriş yaptığı saptandı.

SINIR DIŞI EDİLSİN
HDP'nin Nevruz'a çağrı davetiyesini dağıttığı gerekçesiyle gözaltına alınan Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi, İngiliz vatandaşı Chris Stephenson, savcılıktan serbest bırakıldı. Savcılık, Stephenson'ın sınır dışı edilmesini istedi. İngiliz akademisyen valilik kararının beklenmesi için Kumkapı'daki Göçmen Bürosu'na götürüldü.

Terör örgütü YPG saflarına katılan bir isim de Fransız askeri Mickael'di. Söz konusu Fransız, Kobani'de PYD-YPG'nin keskin nişancı kamplarında keskin nişancı eğitimi aldı. Daha sonra Sur'a sızıp hendekçi hainlere katıldı. Ancak operasyonlarda öldürüldü.