Latin gaspı!

İstanbul'da barda tanışan 3 Latin Amerikalı, soygun planı yaptı. Konya'ya gidip bir aracın lastiğini patlattı. Sürücüyü oyalayıp otomobildeki 140 bin lirayı çaldı Eskişehir'de yakalanan yabancı hırsızlar "Polis uyanık çıktı" diyerek herkesi şaşırttı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mart 2016 Güncelleme 04 Mart 2016, 00:00
Latin gaspı!

İÇİNDEKİLER

Kolombiyalı Blanca Doris Parra Camacho (52), Meksikalı Camilo Rodrugiez Mena (51) ile Venezuelalı Samuel Antonio Chavez Rios (49) Türkiye'ye geldikten sonra İstanbul'da bir barda tanıştı. 3 Latin Amerikalı, bir süre sonra soygun planı yaptı. Otobüsle Konya'ya giden zanlılar, sahte pasaportla otomobil kiralayıp, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü önünde ev alım-satımı yapan kişileri takibe aldı. Emlakçı Bahar Yaşar ile yanındaki 2 kişinin para çantasıyla birlikte tapu dairesine girdiğini fark eden zanlılar, Yaşar'ın aracının tekerleğine çivi yerleştirdi.

'PLANIMIZI BOZDUNUZ'
Emlakçı Yaşar, otomobilinin sol arka lastiğinin patladığını fark edince, "Bu yöntemle soygun yapılıyor, ben parayla birlikte araçta kalayım" dedi. Bunun üzerine yanındaki 2 kişi notere gitti. Para dolu çantayla araçta bekleyen Yaşar'ın yanına giden Kolombiyalı kadın Blanca Doris Parra Camacho, dikkat dağıtmak için arka lastiği gösterdi. Kadının ısrarı üzerine aracın kilidini açıp aşağıya inen emlakçı lastiği kontrol etmek istedi. Bnun üzerine Meksikalı Mena, ön koltukta içinde 140 bin lira olan çantayı alıp kaçtı. Zanlıların otogara gittikleri, polisi yanıltmak için İstanbul'a bilet almalarına rağmen Bursa'ya giden otobüse bindikleri öğrenildi. Polisin Eskişehir'de otobüste gözaltına aldığı zanlılar daha sonra Konya'ya getirildi. Konya polisine, "Planımızı bozdunuz, siz daha akıllısınız" diyen zanlılar tutuklandı.

SABIKALI ÇIKTILAR
3 aydır Türkiye'de bulunan Latin Amerikalı 3 şüphelinin ifadeleri polisi bile şok etti. Zanıların, "Daha önce de farklı şehirlerde hırsızlık yaptık. Ama yakalanmadık. Konya polisi çok uyanık çıktığı için yakalandık" dediği öğrenildi. İthal hırsızlar cezaevine gönderildi.

Halit TURAN