Güneş yeniden doğdu

Nevin Güneş, diyalize mahkum oldu. Hastalığı nedeniyle kocası tarafından terk edildi. Hayata sıkıca sarıldı. 28 yıl sonra nakille sağlığına kavuştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Mart 2016 Güncelleme 04 Mart 2016, 00:00
Güneş yeniden doğdu

İÇİNDEKİLER

Bursa İnegöl'de yaşayan Nevin Güneş (50), 20 yaşındayken evlendi. 2 sene sonra gittiği hastanede böbrek yetmezliğinin olduğunu öğrendi. Diyalize mahkum oldu. Tedavisi için her gün sabah 5'te yola çıkıp hastaneye gitti. O zamanın teknolojisiyle çeme suyuyla tedavi oldu. Senelerce hastanelerden çıkamadı. Henüz hayatının baharında tanıştığı hastalıkla morali bozulmuştu.

'SENİN ÖLECEĞİN YOK'
Bir tek, hayatını paylaştığı, aşık olduğu kocasının yanında oluşuyla keyfi yerine geliyordu. Her geçen gün dertlerine bir yenisi ekleniyordu. Ancak o en büyük darbeyi eşinden yedi. Tedavi süreci devam ederken, 13 yıllık kocası "Senin öleceğin yok" diyerek kendisini boşadı. Bir anda hayatı altüst oldu. Ne yapacağını bilemedi. Baba evinden başka gidecek bir yeri yoktu. Vefasız kocasının yaptığına karşın ailesi kızlarına sahip çıktı. Anne ve babasından destek aldı. Hayata sıkıca sarıldı. Seneler sonra Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten ile tanıştı. İsmini nakil listesine yazdırdı. Tam 28 yıl sonra gerçekleşen organ nakliyle sağlığına kavuştu. Güneş, duygularını ise şu kelimeyle anlattı: Yeniden doğdum.