Kiev ayarı

Başbakan Davutoğlu, Ukrayna'ya gitti. Uçakta "Azez'in düşmesine izin vermeyeceğiz. Bugün Türkiye'de PKK, Suriye'de de YPG Rusya'nın açık bir enstrümanıdır" dedi. Ukrayna Başbakanı ile yaptığı basın toplantısında ise Putin'e mesaj gönderdi: Sovyetler 25 yıl önce bitti !

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Şubat 2016 Güncelleme 16 Şubat 2016, 02:07
Kiev ayarı

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Ukrayna'nın başkenti Kiev'e günübirlik bir ziyaret gerçekleştirdi. Uçakta çok önemli mesajlar verdi. Terör örgütü YPG'nin Rusya'nın Suriye'deki piyonu olduğuna dikkat çekti. Joe Biden'a "Rusya ve YPG'ye gerekli mesajı iletin" dediğini belirten Başbakan "Azez'in düşmesine izin vermeyeceğiz. Çekilmezlerse o havaalanı kullanılmaz hale gelecek. Bugün Türkiye'de PKK, Suriye'de de YPG Rusya'nın açık bir enstrümanıdır. Çeçenistan'da da Kadirov gibi bir kuklayı nasıl iş başına getirdiler, ondan önce nasıl bir kıyım yaptılar ise şimdi aynı şeyi Suriye'de yapıyorlar" diye konuştu.

YATSENYUK HEYECANLANDI
Başbakan Davutoğlu, Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile yaptığı görüşmede de Rusya Devlet Başkanı Putin'e mesaj gönderdi: "Kırım'da açık insan hakları ihlali söz konusu. Buradan bir kez daha şunu ifade etmek isteriz ki Rus yetkililere, Sovyetler Birliği dönemi bitmiştir. 25 yıl önce bitmiştir. Bu dönemi tekrar canlandırmaya çalışmak, Rusya için de olumlu sonuçlar, hayırlı sonuçlar doğurmaz. Birleşmiş Milletler'deki veto kartına güvenerek, maceralara yönelmek yanlış. Rusya DAEŞ'le mücadele eden ılımlı muhaliflere de saldırarak dolaylı yoldan DAEŞ'e destek veriyor" dedi. Soru-cevap kısmında Rusya'nın hukuksuzluklarını anlatan Yatsenyuk'un ise tercümanı bekleyemeyerek Davutoğlu'na bizzat İngilizce olarak derdini anlatması dikkat çekti.