Dersimiz uyanıklık

Dolandırıcılar, bu kez emekli öğretmeni hedef seçti. Bankadaki paralarını istedi. Ama uyanık eğitimci, tokatçılara ders verdi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Şubat 2016 Güncelleme 16 Şubat 2016, 00:19
Dersimiz uyanıklık

İÇİNDEKİLER

Türkiye genelinde aralarında profesörlerin de bulunduğu birçok kişiyi dolandıran uyanıklar, yeni bir yöntemle yine sahneye çıktı. Adana'da emekli öğretmen Abdullah Deniz'i (58) arayan bir kişi, polis olduğunu söyleyerek, "Kimliğinizi hiç kaybettiniz mi" diye sordu. Deniz, çok uzun yıllar önce kaybettiğini, ancak polise başvurduğunu söyledi. Sahte polis, "Kimliğiniz Bingöl'de PKK'lıların eline geçmiş. Sizin kimliğinizle polisler şehit ediliyor. PKK'lı muamelesi görüp cezaevine gireceksin. Operasyon yürütüyoruz, para lazım. Hesabındaki bütün paraları vereceğimiz hesaba yatır" dedi. Deniz, evinden çıkarak terlik ve eşofmanla bankanın yolunu tuttu. Ancak karşı taraftakilerin dolandırıcı olduğundan şüphelendi. Yolda yürürken yanında giden bir kişiye işaret edip polisi aramasını söyledi. Vatandaş polisi arayarak durumu anlattı. Polis olay yerine gelip Deniz'in telefonda konuştuğu dolandırıcıları yakalamak istedi. Ancak dolandırıcılar bunu fark edip telefonu kapattı. Bir daha o numarayı açmadı.

HİPNOTİZE OLDULAR
Çete üyeleri, "Beni hipnotize edip dolandırdılar" diyen Prof. Dr. Canan Karatay'la birlikte, Prof. Yüksel Atagök, Prof. Erdener Yurtcan, Yazar Adalet Ağaoğlu'nun eşi Halim Ağaoğlu, şarkıcı Ümit Sayın ve futbolcu Burak Yılmaz'ı da dolandırdı. Uyanıklar son olarak koro sanatçısı Gülsüm Nüket Yücel'den 862 bin lira aldı.