Balistik katliam

Putin, katil Esad'a arka çıktı. Lazkiye Limanı'nda görevli olan Rus savaş gemileri Halep'e balistik füze yağdırdı. Uçaklarla misket bombası attı. Okul, hastane ve fırınlar ortadan kaldırıldı. Çoğu çocuk yüzlerce kişi ölürken yaralılar Kilis'te tedavi altına alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Şubat 2016 Güncelleme 16 Şubat 2016, 01:35
Balistik katliam

İÇİNDEKİLER

Suriye'nin diktatör lideri Beşar Esad, zulümde sınır tanımadı. Ülkesinde taş üstünde taş bırakmadı. Esad'ın kanlı politikalarına Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de katıldı. Ruslar kadın çocuk demeden sivillere bomba yağdırdı. Suriye'nin Lazkiye Limanı açıklarında demirli Rus savaş gemileri dün Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) denetimindeki Halep'i hedef aldı.

KASITLI OLARAK VURUYORLAR
Rus gemilerinden Halep'in Azez ilçesindeki sivil birimlere 8 balistik füze atıldı. Rus savaş uçakları ise havadan misket bombası yağdırdı. Okul, hastane, fırın ve marketler yerle bir edilirken yüzlerce sivil yaralandı. Bir okulda ise 8 çocuk can verdi. Rus füzelerinin vurduğu yerler arasında kadın ve çocuk hastanesi de vardı. Kanlı saldırıda onlarca çocuk ve kadın hayatını kaybetti. Kanlı saldırıda yaralananlar, Öncüpınar Sınır Kapısı'nda hazır bekleyen ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne taşındı. Öte yandan İngiliz Financial Times gazetesi manşetinde Moskova'nın mülteci krizini tırmandırmaya çalışmak için Suriye'de kasıtlı olarak sivilleri vurduğunu belirtti. Haberde "Fırın ve hastane gibi yerler hedef alınarak yerel halkın evlerini terk etmesi, Türkiye ve Avrupa'ya mülteci akınının yoğunlaşması hedefleniyor" denildi.



Rus savaş gemilerinden atılan balistik füzelerden biri açık arazide patlamamış halde bulunmuştu.

Putin'in askerleri, ÖSO denetimindeki Halep'e ölüm yağdırdı. Füzelerin yıktığı binaların enkazından bebek cesetleri çıkarıldı.