Söke söke!

Türk emniyeti, Söke'de çok önemli bir operasyona imza attı... Patlayıcılarla gözaltına alınan 2 kişinin DHKP-C'li İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman olduğu ortaya çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Şubat 2016 Güncelleme 03 Şubat 2016, 01:54
Söke söke!

İÇİNDEKİLER

Aydın'da tarihi operasyon... Dün saat 10.50'de Söke İlçe Emniyet birimleri, Söke Otogarı'nda 64 AN 158 plakalı otobüse binerken 'Hatice Çalışkan', 'Zeynel Abidin Gümüş' kimlikli kişileri yakaladı. 'Zeynel Abidin Gümüş'ün Sabancı suikastı faili, DHKP-C'li İsmail Akkol, 'Hatice Çalışkan' sahte kimlikli olan ise DHKP-C'nin kamp ve örgütlenmeden sorumlu ismi Fadik Adıyaman'ın silahlarla yakalanması, örgütte büyük paniğe neden oldu.

YUNANİSTAN'DA YAKALANDI
2 kişiden birinin, 9 Ocak 1996 tarihindeki Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün, sekreter Nilgün Hasefe ile birlikte öldürülen Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir Sabancı suikastinin zanlısı DHKP-C'li İsmail Akkol'du. Yani Zeynel Abidin Gümüş sahte kimliğiyle yakalanan terörist. Diğer zanlının da Fadik Adıyaman olduğu belirtilirken, ikisinin de üzerinden sahte kimlik çıktığı açıklandı. Türkiye tarafından Kırmızı Bültenle aranan ve Yunanistan'da saklandıkları bilinen DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ile Hasan Biber'in başını çektiği grubun, özellikle güvenlik güçlerini ve binalarını hedef alacak eylem peşinde oldukları beliniyordu. Örgütün son dönemde aşırı güç kaybına uğraması nedeniyle tabanlarını motive edecek bir eylem planlayan terör örgütünün özellikle Ankara ve İstanbul'u hedef aldıkları belirtildi.

TURİST GÖRÜNÜMLÜLER
Teröristlerin "turist" görüntüsü vermek için sırt çantasıyla dolaştıklarına dikkat çekilirken, imaj değişikliği yaptıkları da belirtildi. Sahte kimlik ve suikast silahıyla dolaştıkları belirtilen teröristlerin tanınmamak için saç, sakal ve bıyıklarını değiştirdikleri kaydedildi. Güvenlik güçlerince hedef olabilecek tüm noktaların yanı sıra kullandıkları güzergahlar ve irtibat kurdukları hücreler mercek altına alındı. Teröristlerin daha önce İstanbul'daki bir saldırıdan sonra metro girişinde giysisini değiştiren teröristin yöntemiyle hareket etmeyi planladıkları belirlendi.

ÇİFT KAZAK YÖNTEMİ
Çift kazak giyen teröristlerin saldırıdan sonra polise yakalanmamak ve güvenlik kameralarından kurtulabilmek için çift kazak giymesine vurgu yapıldı. Olası saldırı sonrası üstteki kazağı çıkararak, kaçmaya çalışacaklarının altı çizildi.



2014 yılında Yunanistan'da tutuklanan Fadik Adıyaman da kırmızı bültenle aranıyordu. Adıyaman, DHKP-C'de kamp ve örgütlenmeden sorumlu. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), iki teröristin sansasyonel eylemler için Türkiye'ye geldiği bilgisiyle tüm illerdeki güvenlik birimlerini uyarmıştı.

ZAMAN AŞIMINA 14 AY VARDI
İsmail Akkol'un zamanaşımına 1 yıl 2 ay kala yakalandığı ortaya çıktı.