Kavuştular!

Nafaka yüzünden hapse girince 3 çocuğundan ayrılmak zorunda kalan Ahmet Eliaçık'ın imdadına AK Parti yetişti. Borcu ödenen baba hapisten çıktı, çocuklarıyla hasret giderdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ocak 2016 Güncelleme 27 Ocak 2016, 01:31
Kavuştular!

İÇİNDEKİLER

Kayseri'de boşandığı eşine nafaka ödeyemediği için cezaevine giren 3 çocuk babası Ahmet Eliaçık, AK Parti İl Başkanlığı'nın girişimiyle serbest kaldı. Ahmet Eliaçık, Melika Dere ile 2003'te dünyaevine girdi. Çiftin bu evliliklerinden, 11 yaşındaki Sevim ve şu anda 9 yaşında olan ikizler Yusuf ile Hamdi dünyaya geldi. Çift anlaşmazlık nedeniyle ayrıldı. Mahkeme, 3 çocuğun velayetini babaya verirken, boşandığı eşine de aylık 300 TL nafaka ödemeye mahkum etti.

İFLAS ETTİ, HAYATI KARARDI
Kuru temizleme işi yapan ve 4 yıl boyunca her ay nafakayı düzenli ödeyen Eliaçık, 2015'te iflas etti. Eliaçık, Nisan ayından sonra ödemelerini yapamadı. Eski eşinin İcra Ceza Mahkemesi'ne başvurması üzerine, Eliaçık'a, 3 ay hapis cezası verildi. Çocuklarıyla vedalaştıktan sonra, savcılık yoluyla güvenlik güçlerine teslim olan Ahmet Eliaçık'la ilgili haberlerin basında çıkması üzerine, aileye yardım telefonları gelmeye başladı. Olayı öğrenen AK Parti Kayseri İl Başkanlığı da harekete geçerek, Eliaçık'a bir avukat tuttu. Partinin talimatıyla yasal işlemleri başlatan Avukat Gökhan Ülke, yasal ödemeyi yapıp, yazışmaları bitirdikten sonra Ahmet Eliaçık'ın serbest kalmasını sağladı.

TEK İSTEĞİM BABALIK YAPMAK
Tahliye olduktan sonra evin yolunu tutan baba Ahmet Eliaçık, eve ulaştığında ise başka bir sürprizle karşılaştı. Evin kapısında bekleyen çocuklar, asansörden inen babalarını görür görmez alkışlamaya başladı. Çocuklarına sarılıp hasret gideren baba Eliaçık, çocuklarının kendisi için hazırladığı yazıları görünce gözyaşlarını tutamadı.