Estanbul

Lodos dün İstanbul'u felç etti. Köprüde sallantı meydana geldi. Trafik tek şeritten sağlandı. Şehir trafiği kırmızıya büründü. Rüzgarın hızı uçakları havada beşik gibi salladı. Deniz ulaşımı iptal edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ocak 2016 Güncelleme 13 Ocak 2016, 00:00
Estanbul

İÇİNDEKİLER

İstanbul'u lodos vurdu! Etkisini gösteren lodos hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul Boğazı kıyılarında rüzgar nedeniyle dalgalar 4 metreye yükseldi. Lodos deniz ulaşımında da aksaklıklara neden oldu. Beyoğlu Tophane'de bulunan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kültür ve Sanat Merkezi'nin önündeki inşaat iskelesi ve saclar yola devrildi. Meclis-i Mebusan Caddesi akşama kadar trafiğe kapandı.

UÇAKLAR HAVADA SALLANDI
Şiddetini artıran rüzgar Boğaziçi Köprüsü'nü salladı. Köprüde geçişler tek şeride düştü. Uzun araç kuyrukları oluştu. Mega kent trafik göstergelerinde kıpkırmızı rengi aldı. Hava trafiğinde de durum farklı değildi. Atatürk Havalimanı'na iniş yapan uçaklar da lodosun etkisiyle adeta beşik gibi sallandı. Türk Hava Yolları dün ve bugün olmak üzere toplamda 63 uçuşu iptal etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşlara yönelik yaptığı uyarı açıklamasında "Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın meydana getireceği olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" dedi.

MEGAKENT İÇİN 1 HAFTALIK TAHMİN
Bugün: En düşük 9, en yüksek 12 derece, parçalı bulutlu aralıklarla yağmurlu.
Yarın: En düşük 6, en yüksek 10 derece ve çok bulutlu aralıklarla yağmurlu.
Cuma: En düşük 5, en yüksek 12 derece, parçalı ve az bulutlu.
Cumartesi: En düşük 9, en yüksek 14 derece, gök gürültülü sağanak yağmurlu.
Pazar: En düşük 7, en yüksek 13 derece, çok bulutlu, aralıklarla yağmurlu.
Pazartesi: En düşük eksi 2, en yüksek 3 derece, aralıklı kar yağışlı.