Mahkeme hackledi!

Onur Kopçak, bilgisayar dahisi olarak tanındı. Sanal dünyada korsanlık yapınca polise yakalandı. Hakkında açılan davalar ise karara bağlandı. Toplam 334 yıl hapse mahkum olan genç, bilişim suçlarında rekor kırdı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Ocak 2016 Güncelleme 11 Ocak 2016, 00:00
Mahkeme hackledi!

İÇİNDEKİLER

Bilgisayara olan merakı yüzünden 'dahi çocuk' olarak tanınan Onur Kopçak (26), sanal dünyada korsanlıklar yaptı. 199 yıl hapis cezasına mahkum olan Kopçak, bir başka davadan da 135 yıl daha ceza aldı. Mersinli Onur Kopçak'ın da aralarında bulunduğu 11 genç, bankaların internet sitelerinin benzerlerini yapıp, birçok müşterinin kredi kartı bilgilerini kopyaladı. Skandal ortaya çıkınca bankalar, soluğu savcılıkta aldı. Polis, Kopçak ve suç ortaklarını yakaladı. Kopçak ve arkadaşları hakkında 49 ayrı dava açıldı. Kopçak, 2013'de toplam 199 yıl 7 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, Yargıtay tarafından onandı. Cezaevinde yatan Kopçak, başka bir davada ise 11 vatandaşın kart bilgilerini ele geçirip, dolandırıcılara kullandırttığı iddiası ile toplam 135 yıl hapis cezası daha aldı.

KARARA TEPKİ GÖSTERDİ
Bilişim suçladından toplam 334 yıl hapis cezasına çarptırılan Onur Kopkaç, kararı temyiz etmek yerine boykot yaptı. İlgili yasalara göre 28 yıl hapis yatacak olan Kopçak, Osmaniye Cezaevi'nden mahkemeye şu mektubu yolladı: "Bir asır 35 yıl cezamın onanmasını talep ediyorum. Şu an sorulsa, ten rengimi bile hatırlamayacağınıza eminim. Bilişim suçlarındaki zincirleme suç hükümlerinin yetersizliği, toplumsal istikrar mı sağlıyor anlamış değilim. Kararı hiçbir şekilde hak etmediğim halde Yargıtay kurumunda, yürürlükte olan kanun maddelerinden hareketle çözüm üretemeyeceğine dair kuvvetli olan inancım, kararı temyize gerek görmemiştir."

KORSAN KARDEŞLİĞİ!
Osmaniye Cezaevi'nde yatan Onur Kopçak, iddialara göre, çok sayıda banka müşterilerinin kredi kartı bilgilerini kopyaladı. Bu bilgileri dolandırıcılara kullandırttı. Bilişim suçları kapmasında aldığı toplam 334 yıl hapis cezasıyla bir ilke imza attı! Mahkeme kararına yazdığı mektupla tepki gösteren Onur Kopçak'ın kardeşi Orçun Kopçak'ın hakkında da benzer suçlardan açılan davaların bulunduğu belirtiliyor.