Bay intikam!

Kan davası yüzünden bütün sülale hapse girdi. Aileyi koruması için yeni doğan erkek bebeğe "İntikam" adı verildi. Aradan 43 yıl geçti. Dava bitti ama "İntikam"ın çilesi bitmedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ocak 2016 Güncelleme 01 Ocak 2016, 00:00
Bay intikam!

İÇİNDEKİLER

Iğdır'ın Taşburun beldesinde oturan Güneş ailesi, neredeyse yarım asır önce bir başka aile ile kavga etti. Karşı taraftan bir kişi ölünce tam 30 erkek hapse girdi. Hepsine 25-30 yıl arasında değişen cezalar verildi.

AMCA VASİYETİ!
İşte o günlerde Kurban Güneş'in bir oğlu dünyaya geldi. Hapisteki amcası, ailenin kadınlarına haber gönderdi. "Biz içeride çürüyoruz. Çıkıp çıkmayacağımız belli değil. O çocuk bizim hesabımızı sorsun. Adını 'İntikam' koyun" dedi. İşte o İntikam, şimdi 43 yaşına geldi. Aradan geçen sürede barış sağlandı, kan davası da sona erdi. Ama İntikam Güneş, hep geçmişin acısını çekti. Adını değiştirmeye niyetlendi. Fakat amcasının vasiyeti olduğu için değiştiremedi.

ŞAŞKINLIK YARATTI
Çiftçilik yapan Bay İntikam, zamanla Tarım Kredi Kooperatifi'ne yönetici seçildi. Birçok bürokrat ve işadamı ile iletişime geçti. Ancak her seferinde adı şaşkınlıkla karşılandı. Tek tek hepsine neden bu adı aldığını izah etti.

İSMİNİ DUYAN ÜRPERİYOR
"İsmimi söylediğimde insanlar birden ürperiyor. Toplantılarda veya başka ortamlarda herkes bana 'İntikam Bey' diyor. Kulağa hoş gelmediği için yadırganıyor. Bu isimle yaşamayı ben de istemezdim. Ama aile büyüklerine saygımdan dolayı adımı değiştiremedim."