Balayı dönüşü tehdit etmişti

Tutuklanan İlhan D.'nin, öldürdüğü Murat Ustaoğlu'nu balayı dönüşünde "Bu kızı senden çok seviyorum. Onu üzersen seni yaşatmam" diye tehdit ettiği ortaya çıktı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ocak 2016 Güncelleme 01 Ocak 2016, 00:00
Balayı dönüşü tehdit etmişti

İÇİNDEKİLER

İstanbul'da bıçaklanarak öldürülen mühendis Murat Usluoğlu (32) cinayetinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Tutuklanan katil zanlısı İlhan D.'nin (35) cinayet saati evde olduğunu kanıtlayıp polisi yanıltmak için apartmanın bodrum kapısından dışarı çıktığı, yine oradan eve döndüğü belirlendi. Ancak, İlhan D.'nin oyununu civardaki diğer güvenlik kameraları bozdu. İzmit Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesinde görevli Murat Usluoğlu, 24 Aralık Perşembe günü saat 05.45'te Gaziosmanpaşa'daki evinden çıktıktan sonra apartmanın merdiven boşluğunda bıçaklanarak öldürüldü. 5 aylık evli Usluoğlu cinayetindeki esrar perdesi polisin titizlikle yürüttüğü soruşturmayla aralandı.

PEŞİMİ BIRAKMADI!
Olay yeri ve civardaki kamera kayıtlarını inceleyen cinayet masası dedektifleri, Usluoğlu'nun eşi İ.U.'nun eski erkek arkadaşı İlhan D. tarafından öldürüldüğünü belirledi. Evli ve 1 çocuk babası İlhan D. yakalandı ve önceki akşam tutuklandı. Bir mobilya mağazasında müdür olan katil zanlısı İlhan D.'nin Usluoğlu çiftinin evine yakın bir sitede oturduğu, 24 Aralık gecesi evinin girişindeki güvenlik kameralarına yakalanmamak için kazan dairesinin yer aldığı bodrum kapısını kullanarak dışarıya çıktığı, cinayeti işledikten sonra aynı gizli yoldan evine girdiği belirlendi. Saat 07.30'da ise elinde çanta ve takım elbiseli bir şekilde ön kapıdan çıkarak kameralara görüntü veren İlhan D.'nin bu yolla cinayet saatinde evde olduğunu kanıtlayıp polisi kandırmayı amaçladığı belirtildi. İlhan D., civardaki güvenlik kameralarını hesaba katmayınca yakayı ele verdi.

İFADESİ ŞOK YARATTI
Eski sevgilisi ile cinayetten 1 gün önce 2 saat görüştüğü tespit edilince gözaltına alınan Usluoğlu'nun eşi İ.U. da adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Cinayet günü katil ile 8 kez mesajlaştığı ortaya çıkan İ.U'nun verdiği ifade şok yarattı. İ.U., İlhan D. ile bir süre arkadaşlık yaptığını, evli olduğunu öğrenince ise ayrıldığı anlattı. Genç kadın, İlhan D.'nin peşini bırakmadığını ve kendisini tehdit ettiğini savunarak, "İlhan, biz balayından dönerken havalimanında karşımıza çıktı. Murat'a 'Bu kızı üzersen öldürürüm seni. Onu ben senden daha çok seviyorum' demişti" şeklinde ifade verdi.