Yaşam anahtarı

Böbreği iflas eden Murat ölümle burun buruna geldi. 22 yaşındaki anne Hatice devreye girdi. Böbreğiyle yavrusuna ikinci kez hayat verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Aralık 2015 Güncelleme 27 Aralık 2015, 00:47
Yaşam anahtarı

İÇİNDEKİLER

Şanlıurfa'da bir anne yavrusuna ikinci kez hayat verdi! Ceylanpınar'da yaşayan Yusuf (22) ve Hatice Say (22) çifti evliliklerini dünyaya gelen ikinci bebekleri Murat'la renklendirdi. Genç çift çocuklarıyla birlikte mutlu bir yaşam sürerken, Murat bebek bir anda hastalandı. Rutin kontroller sonrasında minik bebek bir türlü iyileşemedi. Ayrıca, ishal ve kusma şikayetleri de başladı. Şanlıurfa ve Diyarbakır'daki doktorlar protein kaçağı olduğunu söyledi. Ancak, minik Murat'ın çektiği acı her geçen gün biraz daha arttı. Bir gece ansızın fenalaşan çocuk hastaneye kaldırıldı. Tahlillerde gerçek rahatsızlık ortaya çıktı. Böbreği iflas eden çocuk yaşamın kıyısındaydı. Yaşayabilmesi için ise böbrek naklini şart gören doktorlar aileye durumu bildirdi. Ancak, minik Murat rahatsızlıkları nedeniyle kilo alamamış ve nakil için çok zayıftı. Çaresiz genç çiftin elleri ve kolları duydukları karşısında bağlanmıştı.

'CANIMI DA VERİRDİM'
Çocuğunun çektiği acılara dayanamayan 22 yaşındaki anne tereddüt etmeden kendi böbreğini vermeyi istedi. Ancak, nakil için onay Murat 5 yaşına ulaşınca çıktı. İşlemler başlatıldı. Anne Hatice ve Murat operasyon için Antalya'ya gönderildi. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'nde gerçekleşen ameliyat ile küçük Murat hayata tutundu. Yavrusuna ikinci kez yaşam umudu olan genç anne, "Çektiği acılardan kurtulması için gerekirse canımı da verirdim" dedi.

YÜREĞİ DAYANMADI
Evladının çektiği acıya yüreği dayanmayan anne Hatice Say nakilden sonra oğlu ve kendisinin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti. Kontrollerinin hala devam ettiğini kaydeden genç anne evladının haykırışlarının geç anlaşılmasından dert yandı. "Ya ölünce anlaşılsaydı kim ne hissedecekti?" diye gözyaşı döktü.