Anlı şanlı kavuşma

27 yaşındaki Taner, 6 yaşındayken kayboldu. 'Müge Anlı ile Tatlı Sert' programına çıkarak ailesini aradığını duyurdu. Canlı yayında tam 21 yıl sonra öz ailesine kavuştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Aralık 2015 Güncelleme 16 Aralık 2015, 01:33
Anlı şanlı kavuşma

İÇİNDEKİLER

Ünlü gazeteci ve televizyoncu Müge Anlı, büyük bir başarıya imza attı. Atv'de izlenme rekorları kıran "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programıyla şimdiye kadar bin 453 kayıp kişiyi bulan ünlü gazeteci, dedektifleri aratmadı. Son olarak 21 yıldır kayıp olan Taner Karadaş'ı ailesine kavuşturmanın mutluluğunu yaşadı. Çanakkale'deki bir devlet okulunda hizmetli olarak çalışan Taner Karadaş (27), 8 Aralık'ta Anlı'nın programına katıldı. 1994'te 6 yaşındayken İstanbul'da kaybolduğunu ve ailesini bulamayınca yurda verildiğini açıkladı. 21 yıldır ailesini arayan Taner, biri Özgür adında 3 kardeşi olduğunu ve babasının da terzi dükkanı işlettiğini hatırladığını anlattı. Taner'in açıklamalarının hemen ardından stüdyoya güzel bir haber ulaştı.



DNA TESTİ AÇIKLANDI
Canlı yayına bağlanan Özgür Karadaş, Taner'in kardeşi olabileceğini belirterek, diğer kardeşiyle birlikte vakit kaybetmeden stüdyoya vardı. Kardeşler arasındaki benzerlik herkesi şaşırttı. Daha sonra canlı yayına Taner'in babası olabileceğini söyleyen Yasin Karataş da katıldı. Çocuğunu bulmak için yıllarca uğraştığını belirten baba, Taner'in kendi oğlu olduğundan emin olmadığını bu yüzden Taner'e DNA testi yaptırmak istediğini vurguladı. Yaşanan bu olaylar karşısında şoka uğrayan Karadaş ailesi, Taner'in gerçek çocukları olması konusunda gelgitler yaşadı. Önceki gün DNA testi yapıldı. Dün ise canlı yayında DNA sonucu açıklandı. Taner, Karadaş ailesinin 21 yıl önce kaybettiği ve bulunması için yıllardır çabalar sarf ettiği öz çocuklarıydı. 21 yıl sonra gerçekleşen mucize kavuşma anı ise başta Müge Anlı olmak üzere tüm seyircileri duygulandırdı.

Taner, stüdyoya gelen öz ailesini karşısında görünce gözyaşlarına hakim olamadı. Karadaş ailesinin mucize buluşması seyircileri ağlattı.

'SEVGİ İZİ' PROJESİ İLK KAYBINI BULDU
Büyük bir televizyonculuk başarısına imza atan Müge Anlı'nın başlattığı "Sevgi İzi" projesi, meyvelerini vermeye başladı. Proje, kaybolma riski bulunan kişilerin koluna yapılan "Sevgi İzi" dövmesiyle en kolay şekilde bulunmasını amaçladı. Dün ise önemli bir haber ulaştı. Engelli Murat Tunç, dün sabah kayıplara karıştı. Polis merkezine götürülen ve ismini söyleyemeyen Tunç'un kolunda ise "Sevgi İzi" projesinde yer alan 2466 kodlu numara vardı. Projenin web sitesi olan 'www.benibuldular.com'un veri tabanına söz konusu numara girildiğinde, Murat Tunç'un kimlik bilgilerine ulaşıldı. Ekipler, birkaç saat içinde olayı çözerek Tunç'u ailesine ulaştırdı.