İşte hendek işte Koç

HDP'li Sebahat Tuncel, Koç Üniversitesi'nde düzenlenecek panelde zengin çocuklarına hendek kazmanın inceliklerini anlatmak üzere davet edildi. Okul bir anda karıştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2015 Güncelleme 10 Aralık 2015, 01:39
İşte hendek işte Koç

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin en pahalı üniversitelerinden Koç, PKK terörüyle mücadelenin had safhaya ulaştığı şu günlerde ilginç bir girişimde bulundu. Koç Üniversitesi, "Öz yönetim nedir?" başlıklı panel düzenleneceğini duyurdu. Üstelik bu panele de HDP'li Sebahat Tuncel'in baş konuk olarak katılacağını açıkladı. Panele ilişkin duyuru afişleri PKK sempatizanı bazı gruplar tarafından üniversitenin koridorlarına asıldı.


Koç Üniversitesi, "Öz yönetim nedir?" başlıklı panel düzenleneceğini duyurdu. PKK sempatizanı bazı gruplar tarafından asılan afişleri, duyarlı öğrenciler yırttı.

AFİŞLERİ YIRTTILAR
Çok sayıda duyarlı öğrenci bu organizasyona tepki göstererek afişleri yırttı. Karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerginlik yaşandı. HDP'li Tuncel'in özyönetim dersi verip, nasıl hendek kazılacağını anlatmasına karşı çıkan öğrenciler paneli iptal ettirmek için ellerinden geleni yaptı. Vatansever öğrencilerin bu konuda ne kadar başarılı olacağı merak edilirken; sanal alemde Koç Üniversitesi adeta topa tutuldu. Çok sayıda kişi bu panelin ve baş konuğunun üniversiteye yakışmadığını söyledi. Tepkilerin ardı arkası kesilmedi.



SANAL ALEMDE VERYANSIN
- İşte HENDEK işte deve. Ya atlarsın ya düşersin. En sonunda vazgeçersin. Zordur almak bizden YURDU
- Koç ailesi, Türk milletinden ne istiyor?
Milletin sırtından para kazanıp teröriste destek vermek, terörist kadını, benim polisimi tokatlayan eşkıyayı baş misafir etmek en hafif tabirle halkı sırtından hançerlemektir...
- Yazıklar olsun! Koç Grubu'nun ne olduğu belli ama oradaki öğrencilerin içerisinde hiç mi temiz insan yok yaaaa. Müsaade etmeyin ne olurrrrrrr...
- Vatan hainlerinin Koç Üniversitesi'nde ne işi var? Adam mı kalmadı davet edecek? Koç'tan hiç ummazdım! Kimin ne olduğu belli değil. Bu kadar parayı sana Türk milleti kazandırdı, senin yaptığına bak!!..
- Harbiden çirkin kadın yok, HDP'li kadın var yaaa...
- Afişleri yırtan arkadaşları tebrik ediyorum.
- Rahmi Koç, Ali Koç ile Mustafa Koç bu kadının senin mekanında ne işi var? PKK'lı olduğu mahkeme kararıyla onaylı. Ayıp oluyor beyler. Çok ayıp oluyor...
- Bence uygulamalı göstersinler... Okulun bahçesine hendek kazsınlar...
- Koç'ların soyu Amerikan dolarını basanlara dayanır. Dedeleri orada, ne bekliyorsunuz? Hendekçilere destek, geziye destek, vatanı bitirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Peki adalet ne yapıyor?
- Rabbim günah yazma bu nasıl bir çirkinliktir! Evlat olsa sevilmez.
- Allahım madem bu kadını yaratacaktın beni niye yarattın...
- Afişi değil, ağzını yırtmak lazım ki, ne hendek diyebilsin ne de özyönetim...
- Hedek açmayı bilen, kendine kabir kazmasını da iyi bilir...



İTÜ Maden Fakültesi'nde geçen yıl yapılan eyleme HDP'li Tuncel de katılmıştı. Tuncel, içeriye binanın arkasındaki pencereden girmek zorunda kalmıştı.


HDP'li Sebahat Tuncel, Şırnak Silopi'de 2011 nevruz kutlamalarında bir başkomiseri tokatlayıp, çirkin yüzünü göstermişti.