Sur perdesi

Kanlı terör örgütü PKK, 2 polisimizi şehit edip Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi öldürdü. Hainlerin yakalanması için araştırma derinleştirildi. Aralarında savcı ve baro üyelerinin de bulunduğu soruşturma ekibi 4. kez olay yerine gitti. Ancak hendeklerin arkasına saklanan teröristler, yine heyete ateş etti!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Aralık 2015 Güncelleme 05 Aralık 2015, 01:57
Sur perdesi

İÇİNDEKİLER

Kan lobisinin taşeronu olan PKK kalleş yüzünü bir kez daha gösterdi. Diyarbakır'ın merkez ilçesi Sur'da geçtiğimiz hafta 2 polisimizi şehit etti. Ardından Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi öldürdü. Hain saldırının aydınlatılması için operasyon derinleştirildi. Bu kapsamda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında savcılar ve baro üyelerinin içerisinde yer aldığı heyet, dün dördüncü kez 4 Ayaklı Minare'nin olduğu bölgeye gitti. Ancak 8 savcı ve baro üyesinden oluşan heyete sokağa çıkma yasağının sürdüğü sokakta ateş açıldı.

SES ANALİZİ DE YAPILACAK
Daha önce de saldırıya uğrayan heyet, Özel Harekat polisleri tarafından koruma çemberine alındı. Ekip zırhlı araca bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı. Olay yerinde bulunan mermi çekirdekleri, kovanlar ve silahlar ise Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderildi. Dört Ayaklı Minare'nin karşısındaki bir kebapçı ile postanenin kamera görüntüleri de incelemeye alındı. Görüntülerin TÜBİTAK tarafından incelendiği belirtildi. Elde edilen görüntülere ses analizi yapıldığı, böylece hangi silahtan nasıl ses çıktığının belirleneceği kaydedildi. Öte yandan kanlı saldırıyı düzenleyen Mahsun Gürkan ve Uğur Yakışır adlı teröristlerle ilgili çok önemli bir iddia ortaya atıldı. Buna göre teröristler olaydan hemen sonra Diyarbakır kırsalında hastaneye çevrilen bir evin bodrum katına saklandı. Ardından Yakışır'ın kuzeni ve Gürkan'ın da dayısı olan Cudi Cesur kod adlı PKK'lı Mehmet Yakışır'a sığındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı'nın başkanlığındaki heyet, detaylı bir araştırma için 4. kez Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu noktaya gitti. Ancak delillerin karartılması için çalışan hainler, heyete ateş etti. Bunun üzerine Özel Harekat polisleri savcı ve ekibini zırhlı araçla bölgeden uzaklaştırdı.