Rahat uyu Özgecan

20 yaşındaki Özgecan'ı hunharca öldüren 3 cani, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kadın cinayetlerine verilen bu en büyük ceza, biraz olsun vicdanları rahatlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Aralık 2015 Güncelleme 04 Aralık 2015, 00:00
Rahat uyu Özgecan

İÇİNDEKİLER

Mersin'in Tarsus ilçesinde geçen Şubat ayında, tecavüze direnen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı öldürüp cesedini yakan minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken (26) ile ona yardım eden babası Necmettin Altındöken (50) ve arkadaşı Fatih Gökçe (20), dün hakim karşısına çıktı.

İNDİRİM UYGULANMADI
Vahşice öldürülen Özgecan'ın katillerine "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Ayrıca Ahmet Suphi Altındöken'e "Cinsel saldırı ve hürriyetten yoksun kılma" suçundan 36 yıl, Fatih Gökçe'ye ise "Cinsel saldırı"dan ayrıca 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Özgecan'ın anne-babasının evlilik yıldönümünde biten davada, cezalarda da hiçbir indirim uygulanmadı. Bir kadın cinayetinde hiçbir indirim ve iyi hal uygulanmadan ve tüm sanıklara müştereken verilen ceza, Türkiye'de bugüne kadar verilen en ağır ceza olarak kayıtlara geçti. Özgecan'ın annesi Songül Aslan, kararı şöyle değerlendirdi:

'KANI YERDE KALMADI'
"Bu cezayı bekliyordum. Kızımın kanı yerde kalmayacaktı. Fakat yine de mutlu olamadım, kızım geri gelmeyecek. Başka canlar yanmasın. Devlet büyüklerimizden Özgecan yasasının bir an evvel çıkarmalarını istiyorum."