CANlı yayın

Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına birçok kesimden tepki geldi. Cumhuriyet Gazetesi önünde protesto gösterileri düzenlendi. ABD Büyükelçiliği ve AB destek mesajları gönderdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2015 Güncelleme 28 Kasım 2015, 01:58
CANlı yayın

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Adana'da MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin haber nedeniyle tutuklandı. Birçok kesimden tepki yağdı. Dündar'ın okurları ve sevenleri gazete önünde toplanıp gösteri yaptı. Ancak polis, yürüyüş yapmak isteyen gruba izin vermedi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA!
Tepkiler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan bir açıklama geldi. Açıklamada: "Soruşturmanın anayasal teminat altında bulunan basın özgürlüğü ile hiçbir ilgisi bulunmayıp, kişi hak ve hürriyetlerini ihlal edecek hiçbir tavır içerisine girilmemiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin yetkili birimleri tarafından yapılan açıklamalarda sahte ihbarlarla FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü yöneticisi ve üyeleri tarafından silah kullanılarak durdurulan ve aranan Suriye Türkmenleri'ne yardım götürme amaçlı MİT tırlarındaki yardım malzemelerinin 'devletin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken' niteliğe sahip olduğu kamuoyuna duyurulmuştur" denildi.

ABD VE AB'DEN DESTEK MESAJI
Tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül'e ABD ve AB'den destek mesajı geldi. ABD Ankara Büyükelçiliği, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Doğan Medya'ya yakın Ankara Büyükelçisi John Bass ise instagram hesabına siyah bir kare koyarak 'Derin rahatsızlık duyuyoruz' notunu paylaştı.



SOSYAL MEDYA YIKILDI
Özgürlükle casusluğu ayırt etmek gerekir.
Can Dündar'ın fikirlerine katılmam ancak, tutuklanmasına üzüldüm.
Gazeteci olarak kimse tutuklanmamalı. Ancak tutuklananlar gazeteciliğini sorgulamalı.
Can Dündar'ın kaçma şüphesi yok. Tutuklanması çok ağır karar.