Göçtaşı!

Bingöl'ün Sarıçiçek Köyü'ne düşen meteor parçalarından köylüler, 1 milyon lirayı aşkın para kazandı. Bunu duyan Suriyeli mülteciler ise köye giderek göktaşı avına çıktı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Kasım 2015 Güncelleme 23 Kasım 2015, 00:00
Göçtaşı!

İÇİNDEKİLER

Türkiye hatta dünya, gök taşı satarak milyoner olan köye odaklandı. Bundan sığınmacılar da nasibini aldı. Bingöl'ün Sarıçiçek Köyü'nde yaşayanların taş satarak zengin olduğunu duyan Suriyeli sığınmacılar, soluğu köyde alarak göktaşı aradı. Bingöl'ün Sarıçiçek Köyü'ne 2 Eylül'de düşen meteor parçaları, köylüleri umutlandırdı. Dağbayır demeden günlerdir göktaşı parçası arayan köylüler, taşları Avrupa ülkelerinden gelen bilim insanlarına, gramı 60 dolar karşılığında sattı. Taşları alan bilim insanlarının ise köye 1 milyonu aşkın döviz bıraktığı açıklandı. Köylülerin taş arama çalışmaları sürerken, milyonluk köyün ünü sınırları aştı. Yurt dışından çok sayıda kişi, para kazanma umuduyla köye giderek göktaşı aradı. Suriye'deki savaştan kaçarak Diyarbakır, Şanlıurfa ve Kilis'e yerleşen 40'a yakın Suriyeli aile de göktaşı arayanlar kervanına katılmak için soluğu Sarıçiçek Köyü'nde aldı.

EV ALMAK İSTİYORLAR
Meteor taşı satarak para kazanmak isteyen Suriyeli mülteciler, köye çadır kurup, taş arama çalışmalarına başladı. 4 gündür çocuklarıyla gece gündüz demeden göktaşı parçası arayan aileler, gökten düşen taşların Allah'ın bir nimeti olduğuna inandıklarını belirterek, "Allah'ın hediye olarak gönderdiği taşı aramaya geldik. Herkes işini görsün diye bu Allah'ın bir hediyesi" ifadesini kullandı. Mülteciler, göktaşı parçalarının satışından elde edecekleri gelirle ev alacaklarını anlattı. Suriye'nin Halep kentinden kaçarak Diyarbakır'a yerleşen Şaban Hemo, gece gündüz 3 gündür aramalarına rağmen göktaşı parçası bulamadığını belirterek, "Bu taş çok değerlidir, para eder, gidin arayın' dediler. Bulursam kazanacağım parayla Suriye'ye döndüğümüzde bir ev yaparım" diye konuştu. Mültecilerden Ali Halil Hemo ise "Bingöl'e değerli bir taş düştüğünü öğrenince ailece köye geldik. Herkes bu taştan bulmak için çaba sarf ediyor. Satıp kendimize bir ev yapmak istiyoruz" açıklamasını yaptı.