Haliç'i yaktılar

YÖK'ün denetimine kapılarını açmayan Haliç Üniversitesi'nde çıkan yangın şüpheye neden oldu. Haliç Üniversitesi'nin mali denetimden kaçmak için yangın çıkardığı ve belgeleri yok ettiği iddia edildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Kasım 2015 Güncelleme 22 Kasım 2015, 01:24
Haliç’i yaktılar

İÇİNDEKİLER

Bizim Lösemiler Vakfı'na bağlı özel Haliç Üniversitesi uzun süredir yolsuzluk tartışmalarıyla gündeme geliyordu. Lösemi hastalarının tedavisi için ünlüler ve varlıklı ailelerden yüksek miktarlarda bağış toplayan ancak hastane yapımını tamamlamamasıyla gündeme gelen Haliç Üniversitesi ile ilgili şikayetler YÖK denetleme kuruluna geldi. YÖK Denetçileri üniversiteye denetime gitti ancak üniversite kanundaki boşluktan yararlanarak denetçilere mali raporlarını açmadı. Son 6 ayda defalarca Haliç Üniversitesi'ne giden denetçiler elleri boş bir şekilde kapıdan döndü. Sorunları çözmek için YÖK, Vakıf Üniversitelerine yönelik yönetmelik taslağını geçen ay kamuoyuna duyurdu ve 19 Kasım Perşembe günü resmi gazetede son haliyle yayınladı.

ÜNLÜLER TEPKİ GÖSTERDİ
Yönetmelik resmi gazetede yayınlanmadan bir gece önce Haliç Üniversitesi'nin giriş ve çatı katında çıkan yangın yükseköğretim camiasında soru işaretlerine neden oldu. Mali denetime kendini açmayan üniversitenin önümüzdeki günlerde yapılacak denetimlerde, gerekli olan hangi mali evrakın bu yangında ortadan kaybolduğunu iddia edeceği merak konusu oldu. Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı'na bağlı kurulan Haliç Üniversitesi'nde yolsuzluk yapıldığı iddialarının gündeme gelmesinin ardından vakıfa bağış yapan ünlülerin de şikayetleri gündeme gelmişti. O ünlüler arasında eski Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, Prof. Sinan Artan, Hülya Kalyoncu gibi isimler bulunuyor.

Yahya Bostan