Fransa bakar Türk polisi yakalar

Paris saldırılarının beyinlerinden olan Ahmed Dahmani, nefes kesen bir operasyonla Antalya'da kıskıvrak yakalandı. Dahmani'yi Suriye'ye götürmek isteyen 2 DAEŞ'li de Türk polisinden kaçamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Kasım 2015 Güncelleme 21 Kasım 2015, 01:41
Fransa bakar Türk polisi yakalar

İÇİNDEKİLER

Avrupa, Paris saldırılarının ardından panik atak yaşarken; Türkiye, teröristleri ele geçirme konusunda Fransızlar'a ders verdi. Paris'teki saldırıların organizasyonu ve keşif ekibinde yer alan 'Ebu Ahmed Belciki' kod adlı Ahmed Dahmani, Antalya'da film gibi bir operasyonla yakalandı. Dahmani'yi sahte pasaportla Suriye'ye geçirmek için Antalya'ya gelen 2 DAEŞ'li de Türk polisinden kaçamadı.

FİLM GİBİ OPERASYON
Tüm dünya, 13 Kasım Cuma akşamı Paris'i kana bulayan saldırıları izlerken, Dahmani saldırıların ardından önce başka bir ülkeye oradan da uçakla Antalya'ya geldi. Daha önceden bir tur şirketi aracılığıyla Antalya Manavgat'ta 5 yıldızlı otelden tatil paketi satın alan Dahmani, 14 Kasım Cumartesi günü Antalya'ya indi.

KİLİS PLAKALI MERCEDES

G20 Zirvesi nedeniyle alarmda olan Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi, listesinde olan Dahmani'nin Türkiye'ye giriş yaptığını tespit etti. 14 Kasım sabahı Antalya Havalimanı'na ayak basar basmaz takibe aldı. Teröristin 16 Kasım'da Suriye uyruklu iki kişiyle buluşacağı istihbaratı üzerine filmleri aratmayacak operasyonun düğmesine basıldı. 16 Kasım Pazartesi günü önce Ahmed Dahmani otele baskın yapılarak gözaltına alındı. Daha sonra Kilis plakalı Mercedes marka bir otomobille onunla buluşmak üzere Antalya'ya gelen 2 DAEŞ üyesi nefes kesen bir operasyonla ele geçirildi. Alanya-Manavgat yolunda trafik akışı devam ederken Kilis plakalı lüks aracı durduran ekipler, içindeki Suriye uyruklu A.T. ve V.D. isimli iki kişiyi yakaladı.

SAHTE SURİYE PASAPORTU
Silahlı DAEŞ üyelerinin, Suriye'deki örgüt yöneticilerinin talimatıyla Dahmani'yi Suriye'ye geçirmek için geldikleri belirlendi. Yanlarında Dahmani adına sahte Suriye pasaportu getirdikleri de ortaya çıktı.

SURİYE'DE EĞİTİM ALDI
DAEŞ'in Brüksel hücresinde yer aldığı tespit edilen Ahmed Dahmani'nin, Paris saldırılarıyla ilgili organizasyonda bizzat yer alıp, keşif yaptığı belirlendi. Dahmani'nin sorgusunda, bu yıl içinde Suriye'de silahlı eğitimin yanı sıra keşif ve istihbarat konusunda da eğitildiği ortaya çıktı.



Fas uyruklu Ahmed Dahmani'nin Belçika'nın başkenti Brüksel'de 'cihat mahallesi' olarak bilinen Molenbeek semtinde oturduğu belirlendi. Yaklaşık 100 bin nüfuslu Molenbeek bölgesinin adı daha önce de birçok saldırıyla anılmıştı. Dahmani'nin ayrıca boksör olduğu ve Belçika'daki birçok müsabakada yer aldığı da öğrenildi.

İNTERPOL İADESİNİ İSTEDİ
Ahmed Dahmani'nin yakalanmasının ardından Fransa İnterpol'ü Türkiye'ye ikinci bir difüzyon mesajı gönderip iadesini istedi. Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 4 gün boyunca sorgulanan 3 kişi dün Manavgat Adliyesi'ne sevk edildi. Paris'i kana bulayan katliamın zanlıları tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Bir inşaat şirketinde müdür olarak çalışan Hasna Ait Boulahcen, ortaya çıkan son fotoğraflarında hayli canlı görünüyor.

HEYECANLI BOMBA!
Fransa, Paris'in banliyösü Saint Denis'teki 7 saat süren operasyonda Hasna Ait Boulahcen'i Avrupa'nın ilk kadın canlı bombası ilan etti. Kardeşi ve komşularının açıklamaları ise akılları karıştırdı: "Onun dinle alası yoktu. Hayat dolu biriydi. Alkol de kullanırdı. Canlı bomba olamaz."




İbrahim OKUMAMIŞ- Talat ÖZTUZSUZ-Erdoğan ÖZTÜRK- Tamer Nevzat YİĞİT