Saygın cinayet!

Sevgililer gününde 3 çocuk annesi eşini bıçaklayarak öldüren sanığa önce ömür boyu hapis cezası veren mahkeme, haksız tahrik ve saygın tutum indirimiyle cezayı 20 yıla indirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Kasım 2015 Güncelleme 17 Kasım 2015, 00:00
Saygın cinayet!

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'nde 36 yaşındaki İbrahim Yılmaz kendisini aldattığını iddia ettiği 12 yıllık eşi 28 yaşındaki Meryem Yılmaz'ı geçen 14 Şubat Sevgililer Günü'nde sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü. Tutuklanan İbrahim Yılmaz'ın yargılaması 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. kendisini savunan zanlı, "Meryem'in telefonunda yabancı numara gördüm. Birinin rahatsız ettiğini söyledi. Tespit edeceğimi söyleyince bir esnafla ilişkisi olduğunu söyledi. Çocuklarım için affettim.

EVİNE ÇARŞAFLA GİRDİ
Olay günü bana 'Sen çok safsın. İlişkimi bildiğin halde beni öldürmüyor, boşamıyorsun' dedi. Önce kahveye gittim Biraz sonra eve gelip üst kattan çarşafla balkona inip eve girdim. Çocukları komşuya gönderdim. Söylediklerini tekrarlayınca mutfaktan bıçak aldım. Meryem kaçtı. Ben de peşinden gittim. Kendisini tutunca 'yapma' dedi ve yere çöktü. Bu sırada belinden bıçakladım. 'Yapma beni öldürüyorsun' dedi ve dizlerinin üstüne çöktü" dedi. Eş katiline önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası veren mahkeme, haksız tahrik ve saygın tutum indirimi uygulayarak cezayı 20 yıla indirdi.