KapitALİst!

Parayla oynayan işadamı Ali Koç, 'Kapitalizmin ortadan kalkması gerekir' dedi. Bu açıklama sanal alemi gülmekten kırdı geçirdi. Vatandaştan 'Servetini bağışla' yorumları geldi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Kasım 2015 Güncelleme 16 Kasım 2015, 02:10
KapitALİst!

İÇİNDEKİLER

Ücretli emeğin, üretim sürecinde sömürülmesine dayanan kapitalizm, zengin ettiği işadamlarını memnun edemedi! Bunlardan biri de Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç idi. "Eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir" diyen Koç, sanal alemin en çok konuşulan konularının başına yerleşti. "Ali Koç sendika başkanı olsun" yorumlarının ardı arkası kesilmedi. Türkiye'nin en zenginleri arasında yer alan Koç grubu, paraya para demedi! Serveti 8 milyar doları geçti. Daha önce gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çekerek, "İşçi ücretleri düşük" diyen Ali Koç, bir anda işçi dostu kesildi. Ancak işadamı, Divan Pastanesi İmalathanesi'nde haklarını aradıkları için tazminatsız olarak işten atılan 53 işçiyi görmezden geldi!

'GELİR DAĞILIMINDA AYRIM VAR'
İşadamı Koç, ilginç çıkışlarıyla yine şaşırtmaya devam etti. Antalya'da düzenlenen B20 zirvesinde konuşan Ali Koç, İkinci Dünya Savaşı'na göre gelirin 50 kat arttığını, ancak gelir dağılımına bakıldığında büyük bir ayrım olduğunu söyledi. Koç, "Buradaki eşitsizliği anlamak için Einstein olmaya gerek yok. Eşitsizliği asgari düzeye indirmek için yapılacak çok fazla senaryo var. Paradigmalar değişmeli. Eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir" dedi. Sendikacılar, Koç'un işçi haklarını savunan açıklamalarını överek, "Ali Koç Türk İş Başkanı olsun" dedi. Sanal alem de Koç'un açıklamalarına kilitlendi. Yapılan yorumlar ise oldukça ilginç ve komikti.

MÜLTECİ ÇAĞRISI
İşadamı Ali Koç'un da aralarında yer aldığı B20 görev güçleri bir yıllık çalışmayı değerlendirdi. Koç, "Genç işsizliğin sosyal patlamalara neden olacağını gördüm. 60 milyon mültecinin yarısı gençlerden oluşuyor. Mülteci becerilerinin artması için özel ve kamunun birlikte hareket etmesi gerekiyor. Aksi halde genç işsizliğe katkı sağlayacak bir tehlike alarmı veriyor" dedi.

Türkiye'nin en büyük holdinglerinden Koç Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, "Gerçek sorun kapitalizmdir" dedi. Koç'un çelişkili çıkışı, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da eleştirildi.

'AH BE ALİ YOLDAŞ'
* Türk İş'in başına Ali Koç geçsin!
*
Kapitalizm olmasa sen bir hiçsin Koç'um.
*
Hemen servetini bağışla, samimiyetini göster.
* Kaptitalizmle
mücadelede Koç'un yanında olmak isterdim ama yeterli param yok!
* Koç kimlik bunalımında. Ah be Ali yoldaş!
*
Kapitalizm sayesinde zengin olanların, kapitalizmi yermesi ne kadar abes ve komik!
* Sanki kapitalizm çökünce arkadaş sosyalist olup, servetini fakir, fukara, garip, guraba ile bölüşecek.
*
Bir kapitalist sendikacılık yapıyor!
* Koç'un kafası fena karışmış...