Geldik bulamadık

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya karşı başlatılan operasyon dün de devam etti. Teröristlerin üs olarak kullandığı cami ve okulları ele geçiren güvenlik güçleri, ilk iş olarak göndere Türk bayrağını çekti. Ardından kaçan PKK'lılara şu notu bıraktı: POLiS ÖZEL HAREKAT GELDi, YOKSUNUZ!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Kasım 2015 Güncelleme 14 Kasım 2015, 02:09
Geldik bulamadık

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'ndeki, "üs" olarak kullandıkları okulları, teröristlerden temizleyen güvenlik güçleri, bölücü terör örgütü üyelerinin saldırıları gerçekleştirdiği mahallelerin önemli bölümünde kontrolü sağladı. Jandarma ve polis özel harekat ekiplerince yürütülen operasyonlar, kentin sokağa çıkma yasağı olan ve teröristlerin bulunduğu Tekel, Mescit ve Konak mahallelerinde dün de devam etti. Çatışmaların yaşandığı yerlerin başında Mescit Mahallesi'ndeki Silvan Yatılı İlköğretim Bölge Okulu olduğu belirlendi. Kaçan teröristler tarafından üs olarak kullanılan okul ve pansiyon binasında kurulan mevziler dikkat çekti. Okulun çevresini gören sınıfları mevzi olarak kullanan teröristler, duvarlara balyozla açtıkları delikleri kullanıp mevziler arasında geçiş yapıyordu.

KAÇACAK DELİK ARADILAR
Okulun dış duvarlarında da küçük delikler açan teröristler, buralardan güvenlik güçlerine ateş ediyordu. Okuldaki yatakları da kullanan teröristler, yiyecek ihtiyaçlarını ise yağmaladıkları okul kantininden sağlıyordu. Teröristler geceleri ise sınıflardaki malzemeleri yakarak ısınıyordu. Kalleşlerin "üs" olarak kullandıkları bir başka bina ise Silvan Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. Aynı mahallede yer alan okula yerleşen teröristler, buralarda kurdukları mevzilerden güvenlik güçlerine ateş açıyordu. İki okulun duvarlarına terör örgütü lehine yazılar yazan, Atatürk büstlerini kıran ve Türk Bayrağı'nı direkten indiren hainler, güvenlik güçlerinin operasyonunun ardından kaçmak zorunda kaldı. Operasyonda okulda bulunan teröristlerden bazıları da etkisiz hale getirildi. Okulları teröristlerden temizleyen polis ve jandarma ekipleri, ilk olarak Türk bayrağını yeniden göndere çekti. Atatürk büstlerini yenileyen güvenlik güçleri, okulların çevresindeki patlayıcıları da etkisiz hale getirdi. Okulların duvarlarında terör örgütü lehine yazılan yazılara karşılık "Geldik ama yoksunuz" yazısı dikkat çekti.

Güvenlik güçlerinin mahalledeki ilerleyişi, evleri tek tek kontrol ederek sürüyor. Tuzaklanmış patlayıcıları imha eden emniyet güçleri, teröristlerin tamamı temizleninceye kadar bölgede kalacak.

Güvenlik güçleri üs olarak kullanılan okula girer girmez ilk iş olarak Türk bayrağını göndere çekti.



Terör örgütü PKK militanları, okulları harabeye çevirdi. Duvarlara ise terör örgütü sloganları yazdı. Okulları ele geçiren güvenlik güçleri ise aynı duvara yazdığı mesajla kalleş teröristlere en iyi mesajı verdi: PÖH (Polis Özel Harekat) geldi. Yoksunuz!