Kedi şoku!

S.B. üvey teyzesiyle zorla birlikte olmak istedi. Evin kedisi saldırganın üzerine atlayarak tecavüzü önledi. Mahkeme ise olayı 'taciz' diye niteledi. Sanığa verilen cezayı yarı yarıya indirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Kasım 2015 Güncelleme 11 Kasım 2015, 00:00
Kedi şoku!

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'da kedinin engellediği tecavüz girişimi 'taciz' sayıldı, sanığa verilen ceza yarı yarıya indirildi! Olay, Nisan 2014'te meydana geldi. İddialara göre, S.B. (20), üvey teyzesi H.T.'nin (18) evine gitti. Bir süre sonra S.B., "Kocan seni hak etmiyor. Öz teyzem değilsin, bir defa birlikte olabiliriz" diyerek saldırdığı üvey teyzesiyle zorla birlikte olmak istedi. S.B., üvey teyzesinin kıyafetlerini zorla çıkarmaya çalışırken H.T. direndi.

EVE DÖNÜP BOĞAZINI SIKTI
Korkuya kapılan evin kedisi, saldırganın üzerine atlayarak tecavüzü engelledi. Mağdur ise saldırgandan kurtulup, yardım istedi. Evden kaçan ve bir süre sonra tekrar üvey teyzesinin evine giden S.B., genç kadının boğazını sıkıp, "Benimle birlikte olmadan bu evden çıkmam" dedi. Bu sırada H.T.'nin ihbarı üzerine polisler eve geldi. Şüpheli, yakalanarak cezaevine gönderildi. Mağdur kadının vücudunda yaralar tespit edildi. Diyarbakır 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir süre tutuklu kalıp tahliye edilen S.B. iftira atıldığını söyledi. Savcı, suçu 'taciz' olarak kabul etti. Mahkeme, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan S.B.'ye, 'cinsel istismar' suçundan 7.5 yıl hapis cezası verdi. Mağdur avukatı Deniz Emine Kayar, kararı temyiz ettiklerini söyleyerek, "Eylemin nitelikli cinsel saldırı eylemi olduğu açık ama savcı bunu cinsel taciz olarak değerlendirdi ve cezayı yarıya indirdi. Kedinin saldırması dikkate alınmadı. Bu gönüllü vazgeçme olmaz" dedi.