İzdiham

Birleşmiş Milletler, Gaziantep'teki Suriyeliler'e çocuk başına 50 TL yardım yapacağını duyurdu. Bunu duyan mülteciler birbirini ezmeyi göze alarak kayıt yaptırmaya koştu. Kayıt kuyruğu her dakika biraz daha uzadı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Kasım 2015 Güncelleme 10 Kasım 2015, 00:00
İzdiham

İÇİNDEKİLER

Ülkelerindeki savaştan kaçan Suriyeli vatandaşlar çevre ülkelere sığındı. Yerlerini terk eden milyonlarca göçmen, canlarını kurtarmak için Avrupa'nın yolunu tuttu. Bu yolculukta bir çoğu umut tacirlerinin pençesine düştü. Büyük bir kısmı da Ege Denizi'ni güvenliksiz botlarla geçmeye çalışırken serin sulara gömüldü. 2010 yılından beri insanlık dramına sessiz kalan Avrupa ülkeleri minik Aylan'ın cansız bedeni kıyıya vurunca bir nebze hareketlendi. Her gün yaşanan drama dün bir yenisi daha eklendi.

ÇOCUKLAR EZİLDİ
Birleşmiş Miletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Gaziantep'teki sığınmacılara her çocuk başına 50 TL yardım yapacağını duyurdu. Bunun üzerine yüz binlerce sığınmacı İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nde koştu. Uzun kuyruk oluşturan sığınmacılar, kayıt yaptırmak için birbirleriyle yarışınca izdiham oldu. Her dekika artan kalabalık sonrası güvenlik önlemleri yetersiz kaldı. Yüzlerce kadın ve çocuk ezilme tehlikesi atlattı.


Çocuk başına 50 TL yarıdm almak isteyen Suriyeli sığınmacılar uyarıları dinlemedi. Birbirlerini ezdi.