20 yılını hediye etti

52 yaşındaki Hediye Koç, 20 yıllık birikimi olan 150 bin lira değerindeki altın ve dolarlarını kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılara elleriyle teslim etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Kasım 2015 Güncelleme 08 Kasım 2015, 00:00
20 yılını hediye etti

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de her gün telefon dolandırıcıların ağına; doktor, avukat, savcı, asker, polis, iş adamı düşmeye devam ederken son olay İzmir'de bir ev hanımının başına geldi. Ev hanımı Hediye Koç (52), çalan ev telefonunu açınca karşıdaki kişi kendisini Komiser Sedat olarak tanıttı. Telefonda kişi Hediye Koç'a, "Kuyumcu soygunu oldu. Senin nüfus cüzdanının fotokopisi olay yerinde bulundu. Biz bir operasyonun içerisindeyiz. Bize yardım etmen lazım yoksa seni terör suçundan gözaltına alırız" diye tehdit etti.

BENİM BAŞIMA GELMEZ
Telefon dolandırıcısı, Hediye Koç'a, "Sana sivil polis memuru gönderiyoruz. Sendeki bütün altın ve paraları alacağız ve inceledikten sonra geri getireceğiz" dedi. Panik olan Hediye Koç, kapıyı çalan kişiye 150 bin TL değerindeki altın ve döviz poşetini verdi. Eşi eve gelince 20 yıllık birikimlerinin dolandırıldığını anlayan karı koca hastanelik oldu. Hediye Koç, "Bu olayları duyardım. Başımıza gelmez diye düşünürdüm" diye feryat etti.