Zirvede imha

TSK; Hakkari'de, 3 bin 500 metre yükseklikteki Buzul Dağı, İkiyaka Dağları ve Doski Vadisi'ne çıktı. Eksi 15 derecede gece gündüz demeden sarp kayalıkları aştı. "Türkiye'deki Kandil" olarak gösterilen bölgeyi PKK'lı hainlere mezar yaptı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Kasım 2015 Güncelleme 07 Kasım 2015, 02:02
Zirvede imha

İÇİNDEKİLER

Kanlı terör örgütü PKK, kalleşlikte sınır tanımadı. Güvenlik güçleri, o hainleri ortadan kaldırdı. Türk Silahlı Kuvvetleri, 27 Eylül'de Şehit Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın adının verildiği bir operasyon başlattı. Operasyon bölgesi "Türkiye'deki Kandil" olarak gösterilen Hakkari'deki Doski Vadisi, Buzul Dağı ve İkiyaka Dağları'ydı. Operasyonda, TSK'nın en güzide birliklerinden oluşan iki komando tugayı ve özel birlikler görev aldı. Komandolar, eksi 15 derecede yüksekliği 3 bin 500 metreyi bulan dağlara çıktı. Helikopterler kullanılarak birliklerin 2-3 gün sürelerle değişimleri sağlandı. Mehmetçik, gece gündüz demeden sarp vadi ve kayalıklardan oluşan bölgede terör örgütünü ablukaya aldı. Mağaralar tek tek arandı. Jetler ve helikopterler de havadan destek sağladı. Ve 40 gün süren operasyonda tam 119 terörist öldürüldü. PKK'lıların helikopterlere ateş ettikleri 5 doçka uçaksavar silahı ve toplamda 39 ağır silah ve bu silahlara ait on binlerce mühimmat ile yaşam malzemesi ele geçirildi.


MAĞARADA SIKIŞTILAR
Yer yer ağır çatışmaların yaşandığı operasyonlarda, canlarını hiçe sayarak çatışmaya giren 6 kahraman Mehmetçik ise şehitlik mertebesine yükseldi. Mehmetçik bölgeyi temizlerken hainlerin paniği telsiz konuşmalarına yansıdı. Hainler mağaralarda sıkışıp oksijensiz kaldı. "Yardım gelmezse 40'a yakın terörist mağarada havasızlıktan ölecek" sözleri telsiz konuşmalarına yansıdı. Öte yandan bölgenin kontrol altına alınmasıyla karakolların emniyeti de sağlanmış oldu. Çünkü söz konusu noktada daha önce kalleş saldırıların hedefinde kalan Dağlıca Hudut Taburu, Keri Tepe Hudut Karakolu ve Pey Tepe Hudut Karakolu vardı. Dağlıca ile civar köy ve mezralarda yaşayan vatandaşlar da rahat bir nefes alırken, operasyonlardan duydukları memnuniyeti bölgeyi ziyaret eden askerlerle paylaştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özel ekipleri, 3 bin 500 metre yüksekliğe tırmandı. Hainleri ortadan kaldırdı. Şehit arkadaşlarının kanını yerde bırakmadı.



Komandolar, dağların yamacındaki mağaralara girdi. Hainlerin döşediği bombalı tuzakları temizledi. Çok sayıda patlayıcı etkisiz hale getirildi.



Kahramanlar, hainleri dağdan temizledi. Zirveye Türk bayrağı dikti.