Küresel yapı

Gülen Örgütü'ne karşı başlatılan hukuk mücadelesine uluslararası hukuk firması Amsterdam&Partners da destek verdi: İlk bakışta bile yapının eğitim amaçlı değil, dünyada siyasi güç elde etmeye çalıştığı görülüyor. Küresel soruşturma için geç bile kalındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ekim 2015 Güncelleme 27 Ekim 2015, 01:42
Küresel yapı

İÇİNDEKİLER

Uluslararası hukuk firması Amsterdam&LLP Partners, Washington'da Fethullah Gülen Örgütü'ne ilişkin basın açıklamasında bulundu. Türkiye'nin açtığı hukuk mücadelesinde soruşturmaya destek olacağını açıklayan olan Amsterdam&LLP Partners, gerçekleştireceği bir dizi basın açıklamasının ilkinde, Gülen Örgütü'nün faaliyetleri ile alakalı sorgulamaların ilk aşaması hakkında bilgilendirme yaptı. Amsterdam&LLP Partners'in açıklaması şöyle;

SADECE HAYIR İŞİ YAPILMIYOR: Gülen okullarında kara para aktarma faaliyetleri yapılıyor. Eğitim konusunda çocuklar yönlendirilmektedir. Cemaate baktığınızda, sadece cemaat mensupları bu kurum ve kuruluşlarda çalışabilmektedir. Zannettiğinizden daha büyük bir yapı. Sadece hayır işlerine yönelmiş bir yapı değil.

SİYASİ AMAÇLI BAĞIŞLAR: Afrika ülkelerindeki okullar ticari amaçlı değil. Siyasi amaçlı bağışlar yapıldığını görüyoruz. Okullar yalnızca sivil bir yapıya ait değil. Çok açık bir şekilde görülüyor ki, her bir bölge ve ülkede siyasi bir katılım göstermek için çalışıyorlar.

DEVLET GİBİ BİR YAPILANMA: Gülen'in büyük siyasi faaliyetlerine baktığımızda, bu kurumun devlet gibi bir yapılanma olduğunu görüyoruz. Düşünce kuruluşlarıyla, medya gücüyle, diğer bağımsız kurumları ve açık ve şeffaf olmayan hareketleriyle...


Amsterdam&Partners isimli uluslararası hukuk firmasının sahibi Robert Amsterdam, Gülen Örgütü'nün hiçbir şekilde masum olmadığını söyledi.

TEHLİKELİ İŞLER YAPIYORLAR: Bütün dünya bağımsız olarak şu görüşe varıyor, evet dünyaya bir değer sağlıyor gibi görünüyor, çeşitli ödülleri var. Biz buna "yumuşak güç" diyebiliriz ancak baktığınızda daha tehlikeli işler yaptıklarını görüyorsunuz.

TEHDİT ALIYORUZ: Hukuk firmamız sürekli tehdit alıyor. Örgüt, medya aracılığıyla etki oluşturmaya çalışıyor. Today's Zaman kesinlikle gazetecilik yapmıyor, gerçeğe dair hiçbir şey yazmıyor. Gülen siyaset yapacaksa, parti kurmalıdır. Onun dışında okullarında bir nesli, kendi iddialarında olduğu gibi "aydınlatmaya" çalışmasın. Onlar kendi karanlıklarını aydınlatsınlar.

ABD HÜKÜMETİ İÇİNDE AJANLAR VAR: Türk hükümetinin yapması gereken, zaten şu an yaptıkları. Burada ise, FBI'nın yürüttüğü bir operasyon var. Biz Türk hükümetiyle işbirliği içerisindeyiz evet, ama bu kesinlikle paralel yapıya karşı bir provokasyon değil. Esasen bu toplantının ortaya çıkmasına sebep olanlar, kendileri. Burada hükümet içinde kendi ajanları var ve ciddi bir karalama kampanyası yürütüyorlar.