Cansız kalkan

Terör örgütü PKK mezarlıkları üs haline getirdi! Lice'deki üç günlük operasyonda terörist mezarlığı içinden patlamaya hazır 58 bombalı tuzak, 1 eğitim merkezi ile 30 tondan fazla esrar ele geçirildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ekim 2015 Güncelleme 20 Ekim 2015, 01:45
Cansız kalkan

İÇİNDEKİLER

Kanlı terör örgütü PKK, sivilleri canlı kalkan yaptı. Şimdi de mezarların arkasına sığındı. Diyarbakır-Bingöl ve Lice Karayolu'nun sık sık kesilmesi, kimlik kontrolünün yapılması, bazı araçlara el konulması üzerine Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı düğmeye bastı. Lice'de şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Latif Adıgüzel'in isminin verildiği operasyon başlatıldı. 15 Ekim'de başlayan ve 3 gün süren operasyonda PKK'nın bir mezarlığı üs ve uyuşturucu tarlası haline getirdiği anlaşıldı.

4 BİN ADET TORPİL...
Dibek bölgesinde düzenlenen operasyonda terörist mezarlığı olarak kullanılan alan ve çevresindeki kaçak yapılar hedef alındı. Üç gün sonunda bölge tamamen terör unsurlarından arındırdı. Diyarbakır Valiliği ise operasyonla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: "Terörist mezarlığı ve çevresindeki kanun dışı yapılara yakın mesafede; 30 tondan fazla esrar, 58 adet patlamaya hazır el yapımı bomba düzeneği, 5 adet sığınak, bir eğitim merkezi, 400 kilo amonyum nitrat, 125 adet el yapımı bomba, 4 bin adet torpil ile 1 adet yabancı bir araca ait plaka ele geçirildi. Ayrıca çok sayıda terörist öldürüldü."

OPERASYONDAN ÖNCE VE SONRA


Güvenlik güçleri, şehit Uzman Çavuş Latif Adıgüzel'in adının verildiği bir operasyon düzenledi. Operasyonda hainlerin bir mezarlığı "üs" yaptığı ortaya çıktı. Söz konusu alan operasyonda yerle bir edildi.



Teröristlerin mezarlıkları esrarın hammaddesi olan hint keneviri tarlasına çevirdiği ortaya çıktı.



Operasyonda uyuşturucu alanları temizlenirken terörist mezarlıkları ortaya çıktı.