Kalleş saldırı

Türkiye yine şehit haberiyle sarsıldı. Hakkari Dağlıca'da PKK'lı teröristlere karşı sürdürülen operasyonda Yarbay İhsan Ejder ile 2 astsubayımız şehit oldu, 6 askerimiz yaralandı. 17 PKK'lı hain ise öldürüldü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ekim 2015 Güncelleme 18 Ekim 2015, 00:49
Kalleş saldırı

İÇİNDEKİLER

Dağlıca'dan yine yürekleri dağlayan acı haber geldi. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Dağlıca bölgesinde devam eden operasyonlarda Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Birliği'nde görevli Bordo Bereli Yarbay İhsan Ejdar ile yine Bordo Bereli Astsubaylar Turgay Topsakaloğlu ve Samet Çakır şehit oldu, 6 asker yaralandı. Yaklaşık bir hafta önce İnsansız Hava Araçları (İHA) Kamışlı ve Yeşiltaş Köyleri arasındaki İkiyaka Dağları'nda kalabalık bir grup terörist belirledi. Bunun üzerine bölgeye Yüksekova 1'inci Dağ ve Komando Taburu ile Yüksekova Taktik Jandarma Sınır Alay Komutanlığı'ndan çok sayıda tim sevk edilerek operasyon başlatıldı. Bölgede süren hava destekli operasyonlarda 17 PKK'lı öldürüldü.

ŞEHİT EVLERİNE ATEŞ DÜŞTÜ
Yarbay İhsan Ejdar'ın Ankara Çankaya'da oturan ailesine acı haber, sağlık ekipleri eşliğinde gelen askeri yetkililer tarafından verildi. Evli ve 1 kız çocuğu babası olan Yarbay Ejdar'ın Kurban Bayramı'nı ailesinin yanında geçirdiği göreve dönerken komşuları ve yakınlarıyla vedalaştığı öğrenildi. Komşu Cenk Kadıoğlu, "Terfi oldu, sevindi. Düşünceliydi. 'Ben gidiyorum ama tekrar gelirim, gelemem' diyerek bütün komşularıyla, annesiyle, babasıyla, çocuğuyla, eşiyle, herkesle vedalaştı" diyerek son görüşmeyi anlattı. Yarbay'ın cenazesi, Ankara'da toprağa verilecek. Şehitlerden Astsubay Turgay Topsakaloğlu'nun da Eskişehir'deki baba ocağına ateş düştü. Ağrı Eleşkirt Kaymakamı olan Tuncay Topsakaloğlu da kardeşinin şehit olduğunu öğrenince yıkıldı. Bugün yapılacak cenaze töreni için Eskişehir'e geldi. Evlilik hazırlığı yapan Astsubay Samet Çakır'ın İzmir'deki ailesi de acı haberi alınca feryat etti. Çakır da bugün son yolculuğuna uğurlanacak.



ANA YÜREĞİ YANDI
Şehit
Yarbay İhsan Ejder'in Amasya'nın Merzifon ilçesinde oturan annesi Fehmiye Ejder acı haberle yıkıldı. 43 yaşındaki Yarbay İhsan Ejder'in babasını geçen yıl kaybettiği öğrenildi. Şehidin kardeşleri Abdulah Ejder'in Merzifon'da öğretmen, Emre Ejder'in Erzincan'da doktor olduğu belirtildi. Oğlunun şehit düştüğü haberiyle gözyaşlarına boğulan Fehmiye Ejder, "Nasıl gafil avladılar. Kim gafil avladı seni?" diye feryat etti. Acılı anne, yakınları ve komşuları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Şehit Yarbay'ın 13 yaşındaki kızı Altunay ve eşi Nalan Ejder'in Ankara'da yaşadığı eve ise Türk bayrakları asıldı.

'MÜCADELE SÜRECEK'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hain saldırıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Biz bu vatanı üç-beş çapulcuya bırakamayız. Hele hele teröristler, asla. Bu mücadele sonuna kadar devam edecek."


KARAVANAYA BERABER KAŞIK SALLAMIŞTIK
Başbakan Ahmet Davutoğlu, şehit haberini alır almaz şunları söyledi: "Kanlarının her birinin damla damla hesabını soracağız. Bayramda Yüksekova'daki askerlerimizi ziyaret etmiştim. Bugün şehit düşen askerlerimizle, Yüksekova'da onlarla karavanaya kaşık sallamıştım. Hala gözlerindeki imanı görüyorum."