Bomba kadın

Ankara metrosunda, yanındaki adamdan şüphelenen genç kadın, 'Canlı bomba var' diye bağırınca ortalık karıştı. Korkuya kapılan yolcular izdihama yol açtı. Sivil polisler silahlarını çıkardı. Panik, saniye saniye kameralara yansıdı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2015 Güncelleme 17 Ekim 2015, 01:40
Bomba kadın

İÇİNDEKİLER

Ankara'daki kanlı saldırıda hayatını kaybedenlerin acısı tazeyken; 10 Ekim'de yaşanan bu elim olaydan 2 gün sonra yine Başkent'te bir başka facianın eşiğinden dönüldü. Batıkent durağına doğru ilerleyen metroda genç bir kadın yanındaki adamdan şüphelendi. "Arkadaş canlı bomba, burada canlı bomba var" diye bağırdı. Ne olduysa bundan sonra oldu.


İHBAR YANLIŞ ÇIKTI
Bir anda ortalık karıştı. "Kaçın, kaçın" sesleri yükseldi. İtişip kakışan yolcular, birbirlerinin üstüne basıp geçmeşe çalıştı. İzdihamda yaşlılar, kadınlar ve çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. O anda devreye 2 sivil polis girdi. Metroda yolculuk yapan sivil polisler silahlarını çekip, kadının şüphelendiği adamın üzerini aradı. Kimliğini kontrol etti. Neye uğradığını şaşıran adam da ceketinin düğmelerini açıp, canlı bomba olmadığını ispatlamaya uğraştı. Adamın canlı bomba olmadığı anlaşılınca, polisler vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Herkes korkunca metro seferleri durduruldu, elektrik kesildi. Güvenlik önlemleri alındı, yolcular tahliye edildi. Tehlike yoktu ama kimse ikna olmadı. Metrodan kaçan yüzlerce kişi ip gibi sıralanarak metrelerce raylarda yürüdü. Olayın ardından metroyu birbirine katan kadının ifadesi alındı. Kimliği açıklanmayan kadının son saldırıdan etkilendiği belirtildi.