Tıka basa yolculuk!

Avrupa'ya gitmek isteyen 40 Suriyeli mülteci, 14 kişilik minibüse bindi! Sürücü, polisten kaçarken kaza yaptı. Araçta tıklım tıklım yolculuk yapan sığınmacılar yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2015 Güncelleme 15 Ekim 2015, 00:00
Tıka basa yolculuk!

İÇİNDEKİLER

Suriye'de iç savaş binlerce kişinin ölümüne neden oldu. Canlarını kurtarmak isteyenler ise yolculuğa çıktı. Edirne'de önceki gün yasa dışı yollardan Bulgaristan'a gitmek isteyen 40 Suriyeli sığınmacı, 14 kişilik bir minibüse bindi. Devriye gezen emniyet güçleri, minibüsten şüphelendi. İçerisinde kaçakların olduğu minibüsün sürücüsü, polis ekiplerinin dur ihtarı üzerine paniğe kapılarak kaçmaya çalıştı. Ters şeride geçerek kaçmaya çalışan minibüs ve polis ekipleri arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı. Sürücü, park halinde bulunan 2 otomobile çarptı. 14 kişilik minibüs içerisinde aralarında çocuk ve bebeklerin de bulunduğu 12'si kadın 40 Suriyeli sığınmacı çıktı.

1 ÇUVAL EMMEK!
Adeta balık istifi gibi minibüse doldurulan ve aralarında kadın, bebek ile çocukların da bulunduğu Suriyeli sığınmacıların yanlarında 1 çuval ekmek taşıdıkları görüldü. Edirne Emniyet Müdürlüğü bahçesinde araçtan indirilen mültecilere kimlik tespiti yapıldı. Suriyeli sığınmacılar işlemleri için Göç İdaresi Geri Gönderme Merkezi'ne gönderilirken, polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.