PKK-Avrupa işbirliği deşifre oldu

Güvenlik güçlerine teslim olan PKK'lı bir terörist batılı ülkelerle PKK arasındaki işbirliğini itiraf etti. Kamplara sık sık yabancıların geldiğini söyleyen terörist, “İngilizce konuşan şahıslar lüks araçlarla PKK kamplarına sandıklar bırakıyor. PYD unsurlarına da burada eğitim veriliyor.” dedi.

Giriş Tarihi 15 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 15 Ekim 2015, 20:53
PKK-Avrupa işbirliği deşifre oldu

İÇİNDEKİLER

Batılı ülkelerin terör örgütü PKK'ya yaptığı yardım ortaya çıktı. Güvenlik güçlerine teslim olan bir terörist, Kuzey Irak'ta bulunan Gara kampına gelen batılıların "sandıklar içinde bir şeyler" bıraktığını, İngilizce bilen militanlarla sohbet ettiklerini açıkladı. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, operasyonlar sırasında teslim olan bir terörist şok edici itiraflarda bulundu. Buna göre 3 yılı aşkın bir süre terör örgütünün Kuzey Irak'ta bulunan Gara kampında kalan terörist söz konusu kampın Kürtlere değil yabancı istihbarata veya bazı ülkelere hizmet ettiğini söyledi. Gara kampının Kuzey doğusunda Avaşin'e doğru olan bir bölgesinde kendilerinin kesinlikle gitmelerinin yasak olduğu özel bir bölge bulunduğunu anlatan terörist burada PYD unsurlarına eğitim verildiğini bildirdi.
Aynı teröristin itirafında hemen her hafta bu bölgeye kendi kamplarının içinden geçerek çok sayıda çok yeni model arazi araçlarının ve bazen de kamyonların gittiği bilgisi de yer aldı. Bu araçların kampa sandıklar içerisinde bir şeyler bıraktığını anlatan aynı terörist, "Bu kişiler kesinlikle Kürt değil, Batılı ülkelerden insanlar olduğunu tahmin ediyorum; çünkü İngilizce bilen arkadaşlarımızla sohbet ediyorlar" dedi. Teröristin itirafları TSK'nın son operasyonlarının da hedefe vardığını gösterdi.
İtiraflarla TSK'nın bombardımanı ile Gara kampının neredeyse yerle bir olduğu ve hemen saldırılar sonrası sağ kalanların Metina kampına geçtiği ortaya çıktı. Teröristler, Türk Hava Kuvvetlerinin taarruzları sonrasında kampın bir alev topuna döndüğünü de söylediler. Ele geçirilen teröristler kamplarının yerini de gösterdi. Güvenlik Kuvvetlerinin hedefin yerini teyit etmesi sonrasında 11 Ekim'de Irak Kuzeyi Metina ve Zap bölgelerine hava harekatı gerçekleştirildi. Hedefler tam isabetle imha edilirken her iki bölgede de toplam 35 terörist etkisiz hale getirildi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ