Özel hareket

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde özel harekatın 4 gündür düzenlediği operasyonlar sona erdi. İlçe terör unsurlarından temizlenirken, bölge halkı ise polis memurlarına "Allah sizden razı olsun" diyerek destek verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Ekim 2015 Güncelleme 14 Ekim 2015, 00:44
Özel hareket

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki güvenlik güçlerine silah ve bombalı saldırılarda bulunan PKK'lı teröristlerin yakalanması, hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için başlatılan operasyon dün sona erdi. 4 günden bu yana devam eden hava destekli operasyona, aralarında özel harekat timlerinin de bulunduğu 2 bin 816 personel katıldı. Onlarca teröristin yakalandığı operasyonda çok sayıda silah, el yapımı patlayıcı ve mühimmat da ele geçirildi.

CAMİ VE KİLİSELERİ KULLANDILAR
Operasyon sırasında güvenlik güçlerinin yanına gelen vatandaş, günlük yaşamlarını çekilmez hale getiren ve hayatlarını hiçe sayan örgüt mensuplarının yakalanmasından duydukları sevinci anlattı. Güvenlik güçlerine teşekkür eden vatandaşlar, haftalardır terörist saldırılar nedeniyle çile dolu günler yaşadıklarını ve evlerinden dışarı çıkamadıklarını ifade etti. Bazı vatandaşlar ise güvenlik güçlerine sarılıp "Allah sizden razı olsun" diyerek memnuniyetlerini dile getirdi. İlçede PKK mensuplarınca "üs" gibi kullanılan ve zarar verilen tarihi camiler de teröristlerden temizlendi. Teröristlerin Diyarbakır Ermeni Katolik Kilisesi'nin de aralarında yer aldığı bazı Süryani ve Ermeni kiliselerini de kullandığı belirtildi.



Diyarbakır'daki en eski Osmanlı eseri olan 500 yıllık Kurşunlu Camii'ni üs olarak kullandığı ve camiye büyük zarar verdiği görüldü.



4 günün sonunda Sur ilçesindeki tüm terör unsurları ortadan kaldırıldı.



Teröristlerin Sur'daki Kurşunlu Camii'ni atış talim alanı olarak kullandığı anlaşıldı.



Teröristlerin kazdığı hendekler ve ördüğü duvarlar, bölge halkını zor durumda bırakıyordu. Barikatların yıkılması vatandaşı memnun etti.