Annesinin kucağında öldü

Adana'da izinsiz gösteriler düzenlendi. Bu sırada kim tarafından ateşlendiği belirlenemeyen kurşun, annesinin kucağında oturan 3.5 yaşındaki Tevriz'e isabet etti. Talihsiz çocuk hastanede hayatını kaybetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ekim 2015 Güncelleme 13 Ekim 2015, 00:00
Annesinin kucağında öldü

İÇİNDEKİLER

Türkiye, terör olayları nedeniyle yitirdiği canlara yandı. İzinsiz gösteriler sırasında kör kurşunun kurbanı olan bir çocuk da yürekleri yaktı. Olay, Adana'nın Seyhan İlçesi'nde yaşandı. İddialara göre, Mithatpaşa Mahallesi'nde önceki akşam PKK yandaşları yol kesip ateş yakarak korsan gösteri yaptı. Polis ise göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etmeye çalıştı. Bu sırada Kamile Dora, 3.5 yaşındaki çocuğu Tevriz Dora ile sokağa çıkıp, evinin önünde oturmaya başladı. Kim tarafından ateşlendiği belirlenemeyen bir silahtan çıkan kurşun ise annesinin kucağında oturan Tevriz'i hedef aldı.

'YAVRUMUN GÖZÜ ÇIKTI'
Bir anda kanlar içinde kalan çocuk, kaldırıldığı Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Cenazeyi almak için Adli Tıp Kurumu'na giden baba Azim Dora, "Tek mermi, yavrumun kafasına isabet ediyor. Gözü çıkıyor. Kim verecek hesabını?" diye ağladı. Tişörtüne ölen kızının kanı bulaşan anne ise "Ben kime annen sana kurban diyeceğim" diye ağıt yaktı. Talihsiz yavru, Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verilirken, sinir krizi geçiren yakınlarının feryadı yürekleri sızlattı.



Ziya RAMOĞLU - Murat KARAMAN