Su savaşı

Sivas'ın Tatar köyü sakinleri, köylerindeki sularını komşularıyla paylaşmamak için iş makinelerinin önüne yattı. Olaya jandarma ekipleri müdahale etti. TOMA tazyikli su sıkarken, ekipler gaz bombası kullandı. Köylüler taşla karşılık verince ortalık savaş alanına döndü. 1 asker, 3 köylü yaralandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ekim 2015 Güncelleme 03 Ekim 2015, 00:00
Su savaşı

İÇİNDEKİLER

SİVAS, Suşehri'ne bağlı Tatar Köyü halkı, kendi köylerindeki su kaynağından başka köylere su verilmesine karşı çıkınca ortalık savaş alanına döndü! Tatar Köyü arazisinden çıkan ve sulama amaçlı kullandıkları kaynak suyunun, komşu köyler Eskimeşe, Gökçekent ve Akıncı'ya kapalı şebeke suyu olarak bağlanması amacıyla İl Özel İdaresi'nce proje hazırlandı. Ancak, Tatar Köyü sakinleri projeye karşı çıktı. 27 Nisan'da firmaya ait iş makinelerinin köye girişine izin vermedi. Yapılan görüşmeler sonrasında projenin devamı için yüklenici firma ile İl Özel İdare Müdürlüğü görevlileri dün jandarma eşliğinde köye gitti. Kapalı şebeke güzergah çalışması yapmak istedi. Suyun tamamının kapalı şebekeye alınmasına karşı çıkan köylüler bir kez daha köy girişini kapattı. Çalışma yapılmasına izin vermedi. Ellerinde sopalarla bekleyen, aralarında kadınların da bulunduğu köylüler ekiplerin önüne yatarak işlemleri durdurmaya çalıştı. Jandarma ekiplerinin köylüleri ikna çabaları sonuç vermedi.

İKNA OLMADILAR
Polis ekipleri de jandarmaya destek verdi. Köylüler de girişi barikatla kapatıp geçişe izin vermek istemedi. İkna işlemleri ikinci kez sonuç vermeyince ekipler müdahale etti. Bir TOMA tazyikli su sıkarken, ekipler de gaz bombasıyla müdahale etti. Köylüler de taş atarak karşılık verdi. Ortalık bir anda savaş alanına döndü. Olayda 1 asker ile 3 köylü hafif yaralandı. Olayların ardından firma yetkililerinin köyden işin başlatılacağı kaynak alanına geçişi jandarma kontrolünde sağlandı.