Hava yolları

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda köpek skandalı yaşandı. Aprona giren tek bir köpek yüzünden tüm seferler aksadı. Yolcular isyan bayrağını açtı... Ortalık fena karıştı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2015 Güncelleme 30 Eylül 2015, 01:50
Hava yolları

İÇİNDEKİLER

Havayolu firmaları ve pilotlarının martılardan sonraki kabusu köpekler oldu! Öyle ki, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na giren bir köpek tüm seferleri aksattı. Airport Haber'in haberine göre; önceki akşam saat 19.30 sularında bir yolcuyla birlikte olduğu öğrenilen köpek, havalimanının apronuna kaçtı. Havalimanı görevlileri köpeği yakalamak için kolları sıvadı. Ancak uzun süren çalışmalara rağmen köpek bir türlü yakalanamadı. Hal böyle olunca seferler aksadı, iniş-kalkışlar yapılamadı.

KÖPEK YAKALANDI AMA...
Dakikalarca alanda bekleyen yolcular köpeğin yakalanmasıyla da rahat bir nefes alamadı. Köpek krizinin ardından uçak seferlerine bu kez hava muhalefet etti. Sağanak yağış nedeniyle seferler gecikti. Uçakların iniş ve kalkışlarına izin verilmedi. Bütün havayolları 2 saatlik gecikme kaydederken, Sabiha Gökçen'e inmesi gereken birçok uçak Ankara Esenboğa Havalimanı'na yönlendirildi.

PEGASUS YOLCULARI KIZDI!
Öte yandan sık sık gecikmeli seferleri ve kabin görevlilerine uyguladığı baskıyla gündeme gelen Pegasus Havayolları'nın köpek krizinden en çok etkilenen şirket olduğu belirtildi. Sadece İstanbul değil, yurt içi ve yurt dışındaki birçok noktada geciken seferler nedeniyle Pegasus yolcuları firmaya öfke yağdırdı. Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan, Alanya Gazipaşa Havalimanı'na (GZP) kalkması gereken uçak kalkmadı. GZP'de bekleyen ve aynı uçakla İstanbul'a gidecek yaklaşık 150 yolcu, uçak gelmeyince tepki gösterdi. Kendilerine bilgi verilmediğini söyleyen yolcular, Pegasus'u sert dille eleştirdi.