Şaka gibi!

Çanakkale'de, tabanında su çıkan alt geçide dolgu yapıldı. Yükseklik bir buçuk metreye düştü. Eğilmeden geçmenin imkansız olduğu alt geçidi kullanan vatandaşlar, duruma tepki gösterdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2015 Güncelleme 11 Eylül 2015, 02:13
Şaka gibi!

İÇİNDEKİLER

Turistik beldede şaka gibi alt geçit! Çanakkale Ayvacık'ta Akgün Albayrak Caddesi'nde sık sık kazaların yaşanması nedeniyle 3 yıl önce yaya alt geçidi yaptırıldı. Özellikle yaz aylarında tatilcilerin de gelmesiyle nüfusu daha da artan beldede yaşayanların sahile ulaşımını sağlayan alt geçidin tabanından zamanla su çıkması üzerine dolgu yapılmak zorunda kalındı.

CAN GÜVENLİĞİ YOK
Ancak, dolgu yapılan alt geçidin yüksekliği 1.50 metreye kadar düştü. 35 metre uzunluğundaki alt geçidi kullanmak zorunda kalanlar, yolun karşısına geçebilmek için eğilmek zorunda kalıyor. Zemin, duvar ve merdivenlerinde herhangi bir kaplama malzemesi bulunmayan alt geçit inşaatındaki demir ve çiviler de tehlike saçıyor. Alt geçitte hiçbir uyarı levhasının bulunmaması da dikkati çekiyor. Bu haliyle görenlere "Şaka mı bu?" dedirten alt geçidi, boyu uzun olduğu için kullanamayanlar, çaresiz hem kendilerinin hem de sürücülerin can güvenliğini tehliye atarak yoldan karşıya geçmek zorunda kalıyor. Küçükkuyular ve tatilciler, bir an önce alt geçidin ıslah edilmesini ya da yerine bir üst geçit yapılmasını istedi.

İKİ BÜKLÜM GEÇİYORLAR!

Yazlıkçılardan Ziya Korkmaz, 1.90 boyunda olduğunu belirtip, "Alt geçitten iki büklüm geçmek zorunda kalıyorum. Böyle alt geçit mi olur? Üzücü bir durum yaşanmadan alt geçitte yeni bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz" dedi.