Kara gün

Kalleşler kana doymadı! Türkiye 16 Mehmetçik'in acısıyla kavrulurken bu kez polislerimizin şehadet haberi yaktı. PKK'lı hainler, Iğdır'da polis memurlarını taşıyan zırhlı araca 1 tonluk bombayla saldırdı. Kahpe pusuda 13 polis şehit olurken, 2 polis de yaralandı. Tunceli'de polis otomobili tarandı. Özel Harekatçı şehit oldu. Mardin'de saldırıda yaralanan polis memuru Ercan Hırçın da kurtarılamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Eylül 2015 Güncelleme 09 Eylül 2015, 01:46
Kara gün

İÇİNDEKİLER

Dağlıca'daki kahpe pusuda şehit olan 16 kahraman, cennete uğurlandı. Türkiye gözyaşlarını içine akıtıp, teröre lanet yağdırdı. Ancak kanla beslenen hainler bir kez daha sahneye çıktı. Kalleş pusunun adresi, Iğdır'dı. Iğdır'dan Nahcivan'a açılan Dilucu Sınır Kapısı'nda görev yapan polis memurları, dün sabah zırhlı servis aracına bindi. Servis aracı, içinde Özel Harekatçılar'ın da bulunduğu koruma aracıyla yola çıktı. Iğdır'dan hareket eden konvoy saat 07.30'da Aralık İlçesi'ne bağlı Hasanhan Köyü yakınlarına ulaştı. İşte kalleşler bu sırada daha önceden yola tuzaklanan el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumandayla patlattı. 1 tonluk bombanın infilak etmesiyle araçlar havaya uçtu. 13 polis şehit düştü, 2 polis ise yaralandı. Yaralı polisler, hemen ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vatandaşlar da kan vermek için hastaneye koştu. Hain saldırının talimatının ise sözde eyalet sorumlusu "Harran" kod adlı teröristten geldiği öğrenildi. Bölgede 20 kişilik hain grubunun bulunduğu belirtildi. Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı. Teröristlerin saldırıyı Hasanhan Köyü yakınlarında yapmış olması, köyden yardım almış olabilecekleri iddiasını da gündeme getirdi. Dilucu Gümrük Kapısı'nda görevli polisleri taşıyan minibüs, 27 Ağustos günü saat 10.00 sıralarında da bir grup PKK'lı teröristin silahlı saldırısına uğramıştı. Karakoyunlu- Aralık Karayolu üzerinde bulunan Taşburun Köyü yakınlarındaki saldırıda, polislerin anında karşılık vermesi ile teröristler püskürtülmüştü. 1 polis memurunun hafif şekilde yaralandığı saldırı sonrası eli kanlı hainler, Ağrı Dağı'na kaçmak zorunda kalmıştı. Bu olaydan sonra da gümrük kapısına polisleri taşıyan servis için koruma görevlendirilmişti. Öte yandan hainler dün Mardin Dargeçit ilçesinde zırhlı polis aracına mayınlı saldırı düzenledi. Kalleş saldırıda polis memuru Ercan Hırçın şehit düştü, 3 polis memuru ise yaralandı.




EN ACI LİSTE
Başkomiser Mehmet Parlak (Kahramanmaraş)
Başkomiser Yusuf YELKENCİ (Zonguldak)
Polis Memuru Fehmi ŞAHİN (Aydın )
Polis Memuru Ali KOÇ ( Ankara )
Polis Memuru Haluk VARLI ( İzmir)
Polis Memuru Burak ZOR (Samsun )
Polis Memuru Yalçın Talık ( Osmaniye)
Polis Memuru Yaşar DOĞANCAY ( Bolu )
Polis Memuru Hasan ESER (Denizli)
Polis Memuru İbrahim DERİNDERE (Adana )
Polis Memuru Adem CANKURTARAN (Yozgat )
Polis Memuru Bekir Serhat KAYA (Kırıkkale )
Polis Memuru Nebi Gündoğan (Kırıkkale)


Kalleş saldırı, Ermenistan sınırında yer alan Hasanhan Köyü yakınlarında düzenlendi.


GÜL'ÜN YAKIN KORUMASIYDI
Kalleş saldırı yürekleri yaktı. Şehitlerin her birinden geriye gözyaşartan hikayeler kaldı. O şehitlerden biri de Fehmi Şahin'di (42). Şehit Şahin (42) 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakın korumalığını yaptı. Gül'ün görev süresi tamamlanınca Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Şehit polisin Aydın'ın Nazilli ilçesi Karaçay Mahallesi'ndeki baba ocağı acı haberle sarsıldı. Öte yandan Abdullah Gül, Twitter hesabından bir mesaj paylaştı. Terör saldırılarına tepki gösteren Gül, şunları yazdı: "Fehmi'yi ve silah arkadaşlarını teröre kurban vermiş olmamızdan dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyim. Milletimizin başı sağolsun."



KIZININ YANINDA ŞEHİT ETTİLER
Hainler bir çocuğa en büyük acıyı yaşattı. Tunceli'de yol kesen PKK'lı teröristler, kızı ile birlikte seyahat eden polisi şehit etti. Ağrı'da görev yapan özel harekat polisi Kadir Özkara, kızını yanına alıp özel aracıyla Ankara'ya doğru yola çıktı. Özkara, Erzincan- Tunceli arasına geldiğinde bir grup PKK'lı terörist, yolu kesti. Polis memuru Özkara ise durmayarak yoluna devam etti. Bunun üzerine teröristler otomobili yaylım ateşine tuttu. Ağır yaralanan Özkara, yoldan geçen vatandaşlar tarafından alındı. Kent merkezine yakın bir noktada ambulansa bindirilerek Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özkara, şehit oldu. Yanında bulunan kızı ise yara almadan kurtuldu. Hainlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.


HABERİ HACDA ALDILAR
Onlar vatanları için canlarını siper etti. Geride bıraktıkları ise artık Türkiye'ye emanetti. Şehit Başkomiser Mehmet Parlak'ın (32) acı haberi Kahramanmaraş'taki ailesini yaktı. Şehit Burak Zor'dan geriye ise 1.5 yaşındaki oğlu Eymen ile çektirdiği fotoğraf kaldı. Şehit polislerden Yusuf Yelkenci'nin (27) Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki baba ocağında da yas vardı. Acının bir diğer adresi Yozgat'tı. Şehit polislerden Adem Cankurtaran'ın (31) Yozgat'taki babaevine ateş düştü. 2 yıl önce evlenen şehidin 1 yaşında çocuğu olduğu öğrenildi. Şehit polis Ali Koç'un ailesi ise şehadet haberini hacda aldı. Ailenin özel bir uçakla Türkiye'ye getirileceği öğrenildi.