Havuzda dehşet

Sofie, ailesiyle Muğla'ya tatile geldi. Bir gün kaydırağa çıkıp havuza daldı. Bir daha su yüzüne çıkamadı. Sofie'nin sırma saçları, havuzun havalandırma motoruna dolanmıştı. Baba, kızını saçlarını keserek kurtarmak istedi. Ama başaramadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2015 Güncelleme 05 Ağustos 2015, 01:42
Havuzda dehşet

İÇİNDEKİLER

Kolombiya'nın en ünlü spor spikerlerinden Jacquelıne Cepeda Perez ve İsrailli işadamı eşi Victor Enrıque El Khoury Sejnaui, geçen ay 11 yaşındaki kızı Sofia El Khoury Sejnaui ile birlikte, tatil için Muğla'nın gözde merkezlerinden Sarıgermede'deki lüks bir otele geldi. Neşe içinde tatilini geçiren ailesinin kızı, en çok otelin havuzundaki su kaydırağını sevdi.

Gününü büyük bölümünü orada geçiriyordu. Anne ve babası havuzun kenarında güneşlenirken, küçük Sofia yine kaydırağa çıktı. Neşe içinde kayan küçük kız, her zamanki gibi havuza düştü. Ancak bu kez su yüzüne çıkmadı.

GÖREMEDİ SUYA DALDI
Kızının su yüzeyine çıktığını göremeyen baba, havuza atladı. Kızının suyun dibinde çırpındığını gördü. Kurtarmak için hamle yaptı. Ama başarılı olamadı. Sofia'nın uzun sarı saçları, havuzun dibindeki havalandırma motoruna dolanmıştı. Bunun üzerine hemen havuzdan çıkan baba, bir makas bulup geri döndü. Kızının saçlarını keserek yüzeye çıkardı. Uzun süre suda kaldığı için baygın olan küçük kız, özel bir hastaneye kaldırıldı. Çok fazla su yuttuğu anlaşılan Sofia, yoğun bakıma alındı.

İSRAİL'E GÖTÜRÜLDÜ
Uzun süre yoğun bakımda kalan küçük kızın durumunda bir bir iyileşme olmadı. Baba, son çare olarak özel uçakla İsrail'deki ünlü bir doktoru Türkiye'ye getirdi. Küçük kızın durumunu inceleyen ve bilgi alan doktor, tedaviye İsrail'de devam etmeye karar verdi. Bunun üzerine küçük kız, özel bir hava ambulansıyla İsrail'e götürüldü. Ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Fatih ŞENDİL