Dedemizi hapse atmayın

İzmir'de küçük yaşta ailesi tarafından terk edilen iki kardeşi yıllardır bakıp büyüten 68 yaşındaki dedeleri, kira borcu olduğu için hapis cezası aldı. Yaşlı adamın hapse girmesi halinde sokakta kalacak olan torunları, 'Dedemizi hapse atmayın' diye gözyaşlarına boğuldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ağustos 2015 Güncelleme 02 Ağustos 2015, 00:19
Dedemizi hapse atmayın

İÇİNDEKİLER

Nevşehir'de dünyaya gelen ve şimdi 16 yaşında olan Gizem ve 14 yaşındaki Çağlar, çok küçük yaşta anne ve babaları tarafından terk edildi. İki çocuğa sahip çıkan dedeleri İbrahim Aydoğan, eşi de yıllar önce yaşamını yitirince kendisini torunlarına adadı. Torunlarını daha iyi yetişmeleri için İzmir'e gelen Aydoğan, bankadan çektiği 7 bin lira krediyle Çamdibi'nde bir ev kiraladı. Birkaç parça da eşya aldı. Ancak evin 450 liralık kirasını ilk 6 ay güçlükle ödedi. Geliri, 600 TL'lik banka kredisi taksitine dahi yetmeyen Aydoğan, ev kirasını ödeyememeye başladı. Ev sahibi Ahmet Başaran, birikmiş 4 bin 425 TL alacağı için icraya başvurdu. Borcunu yine ödeyemeyen Aydoğan, hakkında 5. İcra Ceza Mahkemesi 3 ay hapis kararı verdi. İbrahim Aydoğan borcunu 10 gün içersinde ödeyemezse hapse girecek.

KALP HASTASI
Dedeleri hapse girerse de Çağlar ve Gizem Aydoğan sokakta kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalacak. Aynı zamanda kalp hastası olan 68 yaşındaki İbrahim Aydoğan, "Kredi borcum 2016'da bitiyor. Ben hapse girersem torunlarıma kim bakacak, kim sahip çıkacak. Benim kredi borcum 2016 yılında bitiyor. Eski ev sahibimde elinden gelen her türlü anlayışı gösterdi ama mecbur kaldı" dedi.

Tolga TEKİN