Oksana kazandı

Ukraynalı radyoloji doktoru Oksana Rudnytska, Türk eşinin kaçırdığı 4 yaşındaki kızının iadesi için açtığı davayı kazandı. İki yıldır görmediği yuvrusuna kavuşmak için sabırsızlanan Oksana, "O'nu çok özledim. Karşılaşma anımızı hayal bile edemiyorum" RIZA dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Temmuz 2015 Güncelleme 12 Temmuz 2015, 00:00
Oksana kazandı

İÇİNDEKİLER

Evlat hasreti bitiyor... Ukraynalı radyoloji doktoru Oksana Rudnytska (31) 6 yıl önce tatil için geldiği Kuşadası'nda rehber Rıza Barış (35) ile tanıştı. İlk görüşte birbirine aşık olan ve 2009'da evlenen çiftin mutlulukları 2 yıl sonra kızları Eva'nın dünyaya gelmesiyle bir kat daha arttı. Ancak bir süre sonra çiftin arası bozuldu. Bunun üzerine Kuşadası 3. Aile Mahkemesine boşanma davası açan Oksana Rudnytska, kızıyla birlikte Ukrayna'ya döndü. Yaklaşık iki yıl önce de eşini, kayınpederini ve kayınvalidesini görmek için kızı Eva ile birlikte Ukrayna'dan Aydın'ın Germencik ilçesine geldi.

BİR DAHA GÖREMEDİ
Bu sırada Rıza Barış, kızını kaçırdı. Defalarca Türkiye'ye gelmesine ve tüm aramalarına rağmen kızını bir daha göremeyen gözü yaşlı anne, avukatı Güzide Atalay aracılığıyla mahkemeye başvurarak kızının iadesini istedi. Geçen yıl sonuçlanan davada mahkeme, Eva Barış'ın annesiyle birlikte yaşadığı Ukrayna'ya iadesine karar verdi. Mahkeme ayrıca kararın, kesinleşmesinin ardından, Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İşleri Genel Müdürlüğü'ne bildirilmesi karanını da aldı.

2 YIL SONRA!

Barış ise bu kararı avukatı aracılığıyla temyiz etti. Ancak Yargıtay mahkemenin kararını onadı. Kararın kesinleşmesiyle birlikte, Rudnytska, 2 yıl sonra kızına kavuşacak.

Ceyhan TORLAK