Ertuğrul, Çipras'ı bırak Sırrı'ya bak!

Yunanistan iflas etti. Avrupa desteğini kesti! HDP'li Ertuğrul Kürkçü ise "Komşu'nun borcunu biz ödeyelim" dedi. Ancak Ağrı'daki feryadı görmezden geldi. HDP'li Ağrı Belediyesi'nde çalışan işçiler maaşlarını alamayınca Belediye Başkanı Sırrı Sakık'a isyan bayrağını çekti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Temmuz 2015 Güncelleme 02 Temmuz 2015, 00:41
Ertuğrul, Çipras’ı bırak Sırrı’ya bak!

İÇİNDEKİLER

Nişantaşı, Etiler, Bebek oy attı! Sosyete sayesinde HDP barajı aştı! Gaza gelen HDP'liler eşcinsel örgütü LGBT'nin eyleminde yer aldı! HDP'nin açılımları bununla da sınırlı kalmadı. Son olarak HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Yunanistan'a sahip çıktı! "Sosyalist" Kürkçü, kapitalist Avrupa'nın çökebileceğini açıkladı. Türk hükümetine seslenip "Yunanistan'a yardım edelim. Türkiye'nin kaynakları buna yeter" dedi. Ancak Yunanistan Başbakanı Çipras için harekete geçen HDP, Ağrı'yı görmezden geldi. HDP'li Ağrı Belediyesi'nde çalışan işçilerden bazıları, sözleşme ve maaş farkları ile mesailerinin ödenmediğini söyledi. Ağrı Belediyesi önüne giderek gösteri düzenledi. Ancak protestolar sırasında Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık şehir dışındaydı. Bu nedenle mağdur işçiler muhatap bulamadı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ağrı Şubesi Başkanı Ersin Erincik ise grup adına bir açıklama yaptı.

'BİZİ AJAN YAPTILAR...'
Erincik şunları söyledi: "Gerçekten öfkeliyiz. Kinimiz nefretimiz ve isyanımız var. Çalışan arkadaşlarımızın alacakları faizleri ile birlikte 30 bin TL'nin üzerinde iken biz fedakarlık yaptık. Bunun yüzde 50'sini 60'ını belediyeye bağışladık. Var olan alacaklarımızı 10 eşit taksitle protokole bağladık. Ancak ödenmedi. Önümüzdeki ayın 15'inde ikramiyemiz de var. Fakat paramızı alamıyoruz. Belediyeye gittiğimizde kimseyi bulamıyoruz. 20 yıllık işçilerin halen 6 aylık mesaileri ve mahkemelerde doğan 15 bin TL üzerinden alacakları var. Bunları talep ettiğimizde ajan oluyoruz. Yetkililerden birisinin kalkıp bize somut bir açıklama yapmasını istiyoruz..."

Sinan AYDIN