Paralel kulak, kritik projeleri dinlemiş

Usulsüz dinlemelerle ilgili 50 şüpheli hakkında süren davada, askeri projelerde görev yapan M.D. isimli müşteki: Kritik projeleri dinlediler, Türkiye aleyhine kullanabilirler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Haziran 2015 Güncelleme 11 Haziran 2015, 01:51
Paralel kulak, kritik projeleri dinlemiş

İÇİNDEKİLER

Emniyet eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ömer Altıparmak ve Ramazan Akyürek'in de aralarında bulunduğu 50 şüpheli hakkında usulsüz dinlemelerle ilgili hazırlanan iddianamede çarpıcı tespitlere yer verildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Savcısı Alpaslan Karabay'ın hazırladığı iddianamede eski başbakan, eski bakanlar ile siyasetçi, gazeteci, yazar, işadamı, vali, emniyet müdürleri, bürokratlardan oluşan 48 müştekinin telefonlarının, sahte isimler ve IMEI numaraları üzerinden FETÖ bağlantılı olarak İstihbarat Daire Başkanlığı'nda görev yapan 50 şüpheli tarafından dinlendiği belirtildi. İddianamede müştekilerin ifadeleriyle dinlemelerin neden yapıldığı ortaya konuldu.

'HEDEFLENEN KİŞİLER ...'
Savunma Sanayi Müsteşarlığı'nda uzman olarak çalışan müşteki M.D. ifadesinde, dinlemelerin ülke aleyhinde kullanılabileceğine dikkat çekerek şunları kaydetti: "F-16 elektronik kalp projesi, havadan erken ihbar ve kontrol uçağı projesi, insansız hava araçları, müşterek taarruz uçağı projesinde çalıştım. Halen Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatının SSM MBES Dairesi'nde projelerin teknik kısımlarını yürütüyorum. Telefonumun dinlenerek yaptığım çalışmalarla ilgili bilgi sahibi olduklarını düşünüyorum." Savcı, hukuka aykırı dinlemelerin Gülen örgütünün amaçları doğrultusunda gerçekleştirildiği, hedeflenen kişilerin dinlenildiği, sinyal bilgilerinin değerlendirildiği ve kayda alındığı, bu şekilde bu kişilere ait veriler elde edildiği tespitlerine yer verdi.


Aliye ÇETİNKAYA / SABAH