Cani tehdit

Özgecan'ın katilinin karısı Neslihan Altındöken boşanma davası açtı. Altındöken'in avukatı Ebru Çatıkkaş, harekete geçti. Ancak, tehdit gecikmedi: "Davadan çekil sonun Özgecan gibi olur."

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Haziran 2015 Güncelleme 07 Haziran 2015, 00:00
Cani tehdit

İÇİNDEKİLER

Mersin Tarsus'ta vahşice öldürüldükten sonra cesedi yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'in eşi, boşanmak için dava açtı. Ancak genç kadının avukatı "Davadan çekil, sonun Özgecan gibi olur" şeklinde ölüm tehdidi aldı. Kadın avukat savcılığa suç duyurusunda bulundu. Özel Çağ Üniversitesi'nde öğrenim gören Özgecan Aslan (20), 11 Şubat'ta yolcu olarak bindiği minibüste şoför Suphi Altındöken (26) tarafından tecavüze uğradı. Direnince de cani şahıs tarafından öldürüldü. Daha sonra da yakıldı. Olayla ilgili zanlı, arkadaşı ve babası tutuklandı. Şahıslar hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile dava açıldı. Olaydan sonra katilin eşi Neslihan Altındöken (24), 5 yaşındaki oğlunu da alarak Tarsus'tan ayrıldı. Genç kadın, daha önce de kendisine şiddet uyguladığını ileri sürdüğü eşinden boşanmak için harekete geçti.

'DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM'
Altındöken'in avukatlığını üstlenen Adana Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Ebru Çatıkkaş, boşanma dilekçesinde şüphelinin evlik süresi içinde eşine sürekli şiddet uyguladığı, mahkemeden uzaklaştırma ve 3 bin lira para cezası aldığı ve "Keşke seni 3 bin liralık dövseydim" dediğini de anlattı. Neslihan Altındöken'in 2 kez boşanma davası açtığı ancak Suphi Altındöken'in ölüm tehditleri yüzünden vazgeçmek zorunda kaldığına da yer verildi. Avukat Çatıkkaş, 4 Haziran'da tehdit telefonu aldığını belirterek, telefondaki kişinin "Kimsenin yuvasını yıkmayacaksın. Salı günü davadan çekilmezsen, sonun Özgecan gibi olur" diyerek tehdit edildiğini söyledi. Adana Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan kadın avukat, "Davanın sonuna kadar takipçisi olacağım" dedi. Suphi

Nazan ERDEM