İtalyan Genç Kız bulundu

Fransız ressam Cezanne'nin 200 milyon dolarlık 'İtalyan Genç Kız' adlı tablosu, Yalova'da ortaya çıktı. Eseri 100 milyon liraya satmak isteyen 3 kişi polise takıldı. Resim, orijinal olup olmadığı konusunda incelemeye alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mayıs 2015 Güncelleme 18 Mayıs 2015, 00:00
İtalyan Genç Kız bulundu

İÇİNDEKİLER

Yalova polisi, sanat düşmanlarına geçit vermedi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, karşılaştıkları tablo karşısında şok geçirdi! Tarihi eser değeri taşıyan bir eserin satılabileceği bilgisine ulaşan Yalova polisi, müşteri kılığına girerek şüphelilerle iletişime geçti. Güvenlik güçlerini müşteri zanneden şüpheliler, söz konusu tablo için 100 bin TL istedi. Polisler ise teklifi kabul etti. Bunun üzerine 3 şüpheli bir otomobille Bursa'dan Yalova'ya gitti. Şüphelilerle buluşan polis ekipleri, tablonun otomobilde olduğundan emin olunca operasyon için harekete geçti. Aracı didik didik arayan ekipler, otomobilin arkasına rulo yapılarak gizlenmiş bir yağlı boya tablo ele geçirdi. Tablonun, ünlü Fransız ressam Paul Cezanne'nin 1896 yılında yaptığı "İtalyan Genç Kız" adlı eser olduğu tespit edildi.

ESER MÜZEYE GÖNDERİLDİ
Olayla ilgili aralarında eski bir polisin de olduğu A.A. (40), C.A. (46) ve V.Y. (45) gözaltına alındı. Haklarında "Tabiat ve kültür varlıkları kaçakçılığı" suçundan işlem yapılan 3 kişi tutuklandı. Tabloya el koyan ekipler, eseri gerçek olup olmadığının tespiti için Bursa Müzeler Müdürlüğü'ne gönderdi. Tablonun orijinal olup olmadığına, uzmanlarca kontrol edildikten sonra karar verilecek.

Özgür YILDIZ